Hoppa till huvudinnehåll

Den finländska kvinna som var kidnappad i Afghanistan har frigetts

Afghansk säkerhetspersonal står utanför det hus i Kabul som attackerades 21.7.2017. En tysk kvinna och en afghansk vakt dödades och en finländsk kvinna kidnappades.
Afghansk säkerhetspersonal utanför huset i Kabul som angreps. En tysk kvinna och en afghansk vakt dödades och en finländsk kvinna kidnappades. Afghansk säkerhetspersonal står utanför det hus i Kabul som attackerades 21.7.2017. En tysk kvinna och en afghansk vakt dödades och en finländsk kvinna kidnappades. Bild: EPA/JAWAD JALALI Afghanistan,Kabul,kidnappning

Den finländska kvinna som kidnappades i Afghanistan för en tid sedan är på fri fot och i säkerhet, meddelar Utrikesministeriet.

Den anhöriga hoppas enligt Utrikesministeriet att kvinnan ska få vara i lugn och ro.

Utrikesministeriet informerar mera cirka klockan 12.

Hoppa över Twitterpostning

Kvinnan kidnappades i Kabul i maj. Hon arbetade för den kristna biståndsorganisationen Operation Mercy när hon blev kidnappad.

Operation Mercy uttrycker sin glädje över att deras finska medarbetare frigetts. Organisationen kommer att publicera ett pressmeddelande senare i dag.

Hon hade befunnit sig i Afghanistan i tre månader när brottet inträffade.

I samband med kidnappningen dödades en tysk kvinna som också arbetade för Operation Mercy. Även en afghansk vakt dödades i attacken.

Minskad barndödlighet och utbildning för kvinnor

Operation Mercy är en internationell biståndsrörelse baserad i Sverige och med verksamhet i Centralasien, Mellanöstern och norra Afrika.

I Afghanistan har rörelsen arbetat bland annat med att minska barndödligheten och med utbildning för kvinnor.

Artikeln uppdaterades klockan 11.07 med uppgiften att Operation Mercy gläds över kvinnan frigetts.

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Inrikes