Hoppa till huvudinnehåll

Nytt köpcentrum med båthamn planeras i Pargas

Sundet i Pargas med en stor gräsplan på andra sidan
Gästhamnen skulle enligt planerna ligga nedanför S-market. Sundet i Pargas med en stor gräsplan på andra sidan Bild: Yle/Nina Bergman Pargas,S-market,turun seudun osuuskauppa

Pargas stad vill skapa ett nytt köpcenter och service på området mellan S-market, Skärgårdsvägen och Sundet.

Där skulle finnas en ny S-market, möjligen också en Lidl-affär, restauranger och en ny båthamn med bränsleförsäljning vid Kyrksundet. Dessutom byggs en ny infart från Skärgårdsvägen.

En karta över affärscentrum i Pargas
En karta över hur det nya affärscentrumet i Pargas skulle se ut. En karta över affärscentrum i Pargas Bild: Pargas stad Pargas,kartor

Pargas stad skriver i ett pressmeddelande att invånare, fritidsboende och båtförare i en maritim oas ska kunna koppla av och göra behövliga inköp.

Det är ett samarbetsprojekt mellan Pargas stad och andelslaget Turun Osuuskauppa, vilket inleds med att se över detaljplanen.

Enligt planerna kommer det egentliga affärsbyggandet att genomföras 2018–2019.

Förhandlingar pågår också med Lidl.

bilrondell i pargas
Vid rondellen skulle en affärsbyggnad och en restaurang byggas. bilrondell i pargas Bild: Yle/Kjell Lindroos rondell

- Jag är nöjd över det goda samarbetet och över att Pargas stad kan erbjuda aktörerna inom handeln en mycket lockande tomt även med tanke på hela regionen, säger stadsdirektör Patrik Nygrén,

- Serviceutbudet i stadens centrum kommer att bli mångsidigare och det centrala området vid huvudvägen får en värdig utformning då det förnyade affärskvarteret med en båthamn kommer att önska besökare välkomna till skärgårdsstaden, säger Nygrén.

Källa: Pargas stad.

  • Kramkalas när MGP-gänget träffades - de tio dansarna är en viktig del av lördagens final

    120 barn sökte som dansare till låtskrivartävlingen MGP.

    Den största låtskrivartävlingen för barn i Finland, MGP, avgörs på lördag. Där visar inte bara artisterna, utan också dansarna upp sin talang. De 10 dansare som har valts med genom uttagningar uppträder i ett eget dansnummer och som bakgrundsdansare till de tio finalistbidragen. Den direktsända finalen börjar klockan 18 på Yle Fem.

  • Nextjet äger inga plan som kan säljas

    Bolaget har bara leasade plan.

    Flygbolaget Nextjet planerar att sälja två flygplan och genomföra en nyemission av aktier för att få in 70 miljoner kronor och få ekonomin i balans. Enligt svenska Transportstyrelsen äger Nextjet inga plan som kan säljas. Samtliga 15 plan är leasade.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland