Hoppa till huvudinnehåll

Sipilä medger att regeringens politik drabbat låginkomsttagarna hårdast

Juha Sipilä
Juha Sipilä Bild: imago/Sven Simon/ All Over Press Juha Sipilä,Finlands statsminister,Sipilä

Statsminister Juha Sipilä medger att regeringens politik har slagit hårdare mot låginkomsttagare än mot dem med stora inkomster, och på så vis vidgat samhällsklyftorna. Sipilä beskrev utvecklingen som beklaglig i onsdagens A-studio.

Enligt Sipilä har regeringen fattat många svåra beslut i sina försök att få den offentliga ekonomin i balans.

Enligt uträkningar från Riksdagens informationstjänst har regeringens ekonomiska politik drabbat de med lägst inkomst allra hårdast.

- Det är sant att de med lägre inkomster är mer beroende av samhälleliga stöd, säger Sipilä.

Statsminister Sipilä hävdar att saneringsfasen nu är över, och säger att han hoppas att regering härnäst klarar av att minska på ojämlikheten i samhället.

- När vi fått budgeten i balans, så måste vi se till att alla är med, säger Sipilä.

 • Sommaren när Finlands fotbollsdamer tog Europa med storm

  Finlands damer skrev fotbollshistoria under sommaren 2005.

  För tolv år sedan hörde Finlands landslag till den absoluta eliten inom damfotbollen i Europa. Ett historiskt första EM-slutspel följdes av ett sensationellt avancemang till semifinal, en bragd som har en självskriven plats på listan över Finlands 100 största idrottsögonblick.

 • MTV: Myndigheterna saknar tiotals vapen

  20 stormgevär och tiotal pistoler har försvunnit på 20 år.

  Några tiotal skjutvapen har försvunnit från de finska myndigheterna, rapporterar MTV:s nyheter med stöd av en enkät. Det har försvunnit några vapen även inom polisen och Gränsbevakningsväsendet.

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Inrikes