Hoppa till huvudinnehåll

Soinis presskonferens handlar om frigivna kvinnan i Afghanistan

Utrikesminister Timo Soini håller presskonferens i juli 2016.
Timo Soini under en presskonferensen i juli 2016. Utrikesminister Timo Soini håller presskonferens i juli 2016. Bild: Jaani Lampinen/ YLE Timo Soini

Utrikesminister Timo Soini (Blå) håller en presskonferens i Washington i dag med anledning av frigivningen av den finländare som kidnappades i Afghanistan i maj.

Utrikesminister Timo Soini (Blå) kallade tidigare i dag till en brådskande presskonferens i Washington i eftermiddag finsk tid.

Nu är det klart att Soini via videolänk från Washington medverkar i den presskonferens som Utrikesministeriet ordnar i Helsingfors klockan 16.

Soinis presskonferens i Washington hålls på Finlands ambassad.

Utrikesministeriet meddelade tidigare i dag att kvinnan släppts fri och att hon är i säkerhet.

Läs mera:

Afghansk säkerhetspersonal står utanför det hus i Kabul som attackerades 21.7.2017. En tysk kvinna och en afghansk vakt dödades och en finländsk kvinna kidnappades.

Den finländska kvinna som var kidnappad i Afghanistan har frigetts

Den finländska kvinna som kidnappades i Afghanistan för en tid sedan är på fri fot och i säkerhet, meddelar Utrikesministeriet.

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Inrikes