Hoppa till huvudinnehåll

Större och starkare Laine redo för NHL – skippade isen för gymmet

Patrik Laine i en hockeytröja.
Patrik Laine i en hockeytröja. NHL,Patrik Laine

Patrik Laine har inte filat på avslut en enda gång i sommar och bara tränat sparsamt på is. Fokus har varit på att bygga muskelmassa, säger Laine i en intervju med Winnipeg Free Press.

Med en knapp månad till NHL-starten har Laine och lagkamraterna i Winnipeg samlats. Laine skippade VM i våras och har förberett sig för sin andra NHL-säsong hela sommaren.

Gymträningen har gett resultat. Laine tränade bara på is en handfull gånger i sommar och trivdes bättre med tyngder i nävarna.

– Jag har gått upp fyra–fem kilo. Det är rätt bra, säger Laine till Winnipeg Free Press.

Hoppa över Twitterpostning

Slutspel i sikte

På ett personligt plan var förra säsongen en fullträff för Laine, som gjorde 36 mål och sammanlagt 64 poäng på 73 matcher. En fantastisk notering för en rookie.

För Winnipeg gick det motigare. Laget missade slutspelet. Laine vill inte ställa några poängmässiga krav på sig själv. Det finns bara ett mål:

– Det är slutspelet. Jag vill försöka vara en bättre spelare och hjälpa laget vinna fler matcher.

Hoppa över Twitterpostning

NHL-säsongen inleds i början av oktober.

 • Kulturminister Terho debuterar som kompositör

  Terhos verk spelades för första gången i Kuopio.

  Kulturminister Sampo Terho (Blå) debuterade som kompositör då hans verk Satavuotiaalle Suomelle framfördes i Kuopio. För orkesterversionen ansvarade kapellmästare Hekki Elo som beskriver kulturministerns vision om verket som väldigt tydlig. - Vi träffades ett antal gånger och utgick från det vi kom fram till då.

 • Otroliga sagan fullbordad – lilla Östersund vidare i Europa League

  Slog Zorja Luhansk och är klart för Europa League-slutspel.

  Det ska spelas Europa League på andra sidan nyår i Östersund. Den svenska uppstickaren slog Zorja Luhansk och är klart för slutspel – med en omgång kvar. "Man ville inte att matchen skulle ta slut. Man njuter verkligen", säger Saman Ghoddos.

 • USA: Julens högtidshandel är igång

  Ny slags julhandel:Thanksgiving, Black Friday, Cyber Monday.

  Thanksgiving och Black Friday präglar starten på handelns helg i USA. På måndag blir det Cyber Monday. Sen är den amerikanska julhandeln i full gång. 560 dollar är gåvobudgeten för medelamerikanen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport