Hoppa till huvudinnehåll

Större och starkare Laine redo för NHL – skippade isen för gymmet

Patrik Laine i en hockeytröja.
Patrik Laine i en hockeytröja. NHL,Patrik Laine

Patrik Laine har inte filat på avslut en enda gång i sommar och bara tränat sparsamt på is. Fokus har varit på att bygga muskelmassa, säger Laine i en intervju med Winnipeg Free Press.

Med en knapp månad till NHL-starten har Laine och lagkamraterna i Winnipeg samlats. Laine skippade VM i våras och har förberett sig för sin andra NHL-säsong hela sommaren.

Gymträningen har gett resultat. Laine tränade bara på is en handfull gånger i sommar och trivdes bättre med tyngder i nävarna.

– Jag har gått upp fyra–fem kilo. Det är rätt bra, säger Laine till Winnipeg Free Press.

Hoppa över Twitterpostning

Slutspel i sikte

På ett personligt plan var förra säsongen en fullträff för Laine, som gjorde 36 mål och sammanlagt 64 poäng på 73 matcher. En fantastisk notering för en rookie.

För Winnipeg gick det motigare. Laget missade slutspelet. Laine vill inte ställa några poängmässiga krav på sig själv. Det finns bara ett mål:

– Det är slutspelet. Jag vill försöka vara en bättre spelare och hjälpa laget vinna fler matcher.

Hoppa över Twitterpostning

NHL-säsongen inleds i början av oktober.

  • Internationell konstnär skapar stor konst i Vasa

    Ricky Lee Gordon vill sprida glädje med sin muralmålning.

    En tidigare färglös och tråkig höghusvägg i Vasa pryds från och med denna vecka av ett storslaget bergslandskap. Det är den internationellt kända konstnären Ricky Lee Gordon som skapar en muralmålning inom ramen för gatukonstfestivalen UPEA17.

  • Nextjet: Vi har fått ordning på ekonomin

    Anser inte att man bryter mot marknadsföringslagen.

    Flygbolaget Nextjet anser inte att företaget bryter mot marknadsföringslagen. Dessutom är finanserna nu i ordning och flygbolaget har ansökt om permanent transporttillstånd säger Robert Allard på Nextjet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport