Hoppa till huvudinnehåll

Västmetrons testkörningar har avbrutits - påverkar den övriga metrotrafiken

Aalto-universitetets metrostation och ett tåg som testkörs
Elsystemet höll inte när västmetron och östmetron möttes. Aalto-universitetets metrostation och ett tåg som testkörs Bild: Yle/Helena von Alfthan Västmetron,Aalto-universitetet,aalto-universitetets metrostation

Västmetrons testkörningar måste avbrytas på grund av ett elproblem. Avbrottet påverkar den övriga metrotrafiken.

På torsdag testkördes hela metrolinjen. På eftermiddagen måste testkörningarna avbrytas eftersom eldistributionssystemet överbelastades.

Metron kör mer oregelbundet under torsdag eftermiddag. Metron kör inte mellan Gräsviken och Kampen fram till klockan 13.45 meddelar Helsingfors stads trafikverk.

- HST beklagar de trafikproblem som testkörningen orsakat och de förseningar som passagerarna får utstå. Vi valde att avbryta testkörningen, så att vi på eftermiddagen kan betjäna passagerarna så bra som möjligt, säger Ville Lehmuskoski som är VD för HST i ett pressmeddelande.

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen