Hoppa till huvudinnehåll

Ingåbor kan påverka kommunens framtid i stor enkät

Flera båtar står förtöjda vid en brygga i en hamn. I bakgrunden syns ett rött hus.
Vad ska Ingå satsa på? Nu kan Ingåborna säga sitt om saken i en stor enkät. Flera båtar står förtöjda vid en brygga i en hamn. I bakgrunden syns ett rött hus. Bild: Malin Valtonen / Yle Ingå,Ingå Kommun,båtar,segelbåtar,hamnar,Västnyland,ingå småbåtshamn

Ingåborna har nu en möjlighet att påverka hur kommunen ska utvecklas. I en stor enkät kan de dela med sig av sina synpunkter och önskemål.

Också sommarbosatta, företag och föreningar kan delta i enkäten, som finns på Ingås webbplats. Speciellt fokus riktas på barn och unga.

Ingå kommun hoppas nu att invånarna tar tillfället i akt och aktivt är med och utvecklar sin hemort.

- Vi önskar att alla går in och svarar på enkäten, som tar 5-10 minuter att fylla i. På det sättet får vi en så heltäckande bild som möjligt att jobba vidare från i arbetet med att främja kommunens livskraft och utveckling, säger kommundirektör Jarl Boström.

Svaren används i strategin

Ingå uppdaterar sin strategi för tillfället och kommer att använda enkätsvaren i arbetet med att utveckla den. Strategin uppdateras med anledning av den nya kommunallagen som trädde i kraft den 1 juni 2017.

- Kommunstrategin är ett av de absolut viktigaste styrdokumenten i kommunen. Strategin sätter riktlinjerna för hur Ingå kommer att utvecklas i framtiden, poängterar förvaltningschef Eija Taskinen.

Läs också