Hoppa till huvudinnehåll

Tungt besked för United: Skadan stoppar Pogba

Paul Pogba.
Paul Pogba tröstades av Ashley Young innan han utgick i Champions League. Paul Pogba. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Paul Pogba

Manchester United åkte på ett rejält bakslag efter Champions League-segern. José Mourinho säger att mittfältsstjärnan Paul Pogba missar flera matcher.

I tisdags var Manchester United tillbaka i Champions League. United vann enkelt hemma mot Basel, men segern blev kostsam.

Paul Pogba bröt halvvägs in i den första halvleken med en lårskada. Sedan dess har det spekulerats i att fransmannen kommer att vara borta i upp till sex veckor.

I dag sade Uniteds tränare José Mourinho att det fortfarande är oklart exakt hur länge Pogba blir borta, men det handlar åtminstone om flera matcher.

"Vi har andra spelare"

Pogba, som gjort två mål så här långt i Premier League, gick ut från Old Trafford med kryckor i tisdags och undersöktes i onsdags.

– Det är en muskelskada i låret och han missar helgens match mot Everton. Jag tänker inte längre än så, men han kommer att saknas i flera matcher, säger Mourinho på en presskonferens inför söndagens ligadust.

– Vi kommer att sakna Pogba, men vi har andra spelare som väntar på sin chans. Vi tappade också spelare förra säsongen och vi använde inte det som ursäkt då heller.

Under den kommande månaden spelar Manchester United, som leder Premier League på tio poäng, fyra matcher i ligan, en i ligacupen och en i Champions League.

Läs också