Hoppa till huvudinnehåll

Liverpool gick på ny mina: ”Vårt eget fel”

Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp var irriterad efter slutsignalen. Bland annat ville han ha en straff i slutminuterna. Jürgen Klopp. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Jürgen Klopp

De tunga ligatappen avlöser varandra för Liverpool. Efter 1–1 mot Burnley var Jürgen Klopp inte nöjd. ”Jag är arg över resultatet. Det är vårt eget fel”, säger Liverpooltränaren.

Liverpools senaste vecka har varit bedrövlig. Efter 5–0 i baken mot Manchester City fick man bara med sig 2–2 i Champions League-premiären mot Sevilla.

I kväll kom nästa tunga tapp. 1–1 mot Burnley var inget som Jürgen Klopp hade räknat med.

– Jag är arg över resultatet. Däremot är jag nöjd med insatsen. Vi dominerade och hade en perfekt attityd. Vi spelade bra, men gjorde bara ett mål. Det här är vårt eget fel, säger Klopp enligt BBC.

Salah kvitterade

Scott Arfield siktade in Burnleys ledningsmål efter en knapp halvtimme, men den höll bara i ett par minuter. Mohamed Salah kvitterade för Liverpool.

Sedan började en intensiv press som inte gav resultat. Liverpool har nu tappat poäng i tre av de fem första Premier League-matcherna.

– Vi måste ta den här poängen och gå vidare, säger Klopp.

Sergio Agüero.
Sergio Agüero hade en lyckad eftermiddag mot Watford. Sergio Agüero. Bild: EPA Sergio Aguero

Agüero i storslag

Liverpools avstånd upp till serieledaren Manchester City är fem pinnar. City vann solklart borta mot Watford. Det blev hela 6–0 på bortaplan, Sergio Agüero gjorde tre av målen.

– Det här var så bra. Vi spelade som ett lag och ska vara jätteglada, säger tränaren Pep Guardiola.

Det mest anmärkningsvärda med Citys vecka är hur ofantligt bra den har varit offensivt. På tre matcher har man hela 15–0 i målskillnad.

Tottenham tappade igen på Wembley

I kvällens sena match gick också Tottenham på en smäll. Bottentippade Swansea stal en poäng från London.

Spurs har haft problem att hitta rätt på reservarenan Wembley, men i onsdags bröt man den segerlösa sviten mot Borussia Dortmund. I kväll var man tillbaka på ruta ett.

Tottenham hade det mesta av spelet och chanserna, men man förblev mållöst. Därmed har laget samlat ihop lika många poäng (åtta) som Liverpool.

Resultat, Premier League:

Crystal Palace–Southampton 0–1 (0–1)
Huddersfield–Leicester 1–1 (0–0)
Liverpool–Burnley 1–1 (1–1)
Newcastle–Stoke 2–1 (1–0)
Watford–Manchester City 0–6 (0–3)
West Bromwich–West Ham 0–0
Tottenham–Swansea 0–0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport