Hoppa till huvudinnehåll

Domararbetet sågas efter stormötet i boxning: ”Protokollet är löjligt”

Gennadij Golovkin (t.h.) och Canelo Alvarez stirrar på varandra.
Gennadij Golovkin (t.h.) är fortfarande obesegrad i boxningsringen. Gennadij Golovkin (t.h.) och Canelo Alvarez stirrar på varandra. Bild: AFP / Lehtikuva Saúl Álvarez,Gennadij Golovkin

Boxningsdusten i mellanvikt mellan obesegrade Gennadij Golovkin och Saul "Canelo" Alvarez slutade oavgjort. Domararbetet var i fokus efter drabbningen.

Det är lätt att förstå frustrationen efter det oavgjorda resultatet i Las Vegas.

En av domarna gav Golovkin segern med 115–113, den andra domaren tyckte matchen slutade oavgjort 114–114 – men den tredje domaren höll inte alls med.

Adelaide Byrd tyckte att Alvarez var bättre med siffrorna 118–110. Därför slutade mötet oavgjort och Golovkin fick behålla sina WBA- WBC- och IBF-bälten.

– Det var en stor dramashow, domararbetet var inte mitt fel, jag pressade honom i varje rond. Jag är fortfarande mästare, sade Golovkin efter matchen enligt ESPN.

Slutspurt räddade Alvarez

För Golovkin var resultatet den första plumpen i protokollet. Innan matchen hade kazakstaniern vunnit 37 raka matcher. Alvarez har tidigare bara förlorat mot Floyd Mayweather.

En stark slutspurt räddade Alvarez från förlust.

Alla domarna var överens om att mexikanen var bättre i de tre sista ronderna.

Domararbetet risades efter matchen.

De tidigare boxarna Lennoz Lewis och Audley Harrison var övertygade om att Golovkin var den bättre boxaren.

– Man kan inte rättfärdiga resultatet 118–110 på något sätt. Det var en fantastisk fajt, men varför förstör domarna sporten på det här sättet? skrev Harrison på Twitter.

– Protokollet var löjligt, skrev i sin tur Lewis.

En returmatch är att vänta. Båda boxarna var överens om att de vill göra upp igen.