Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamn tog viktig seger – hakar på i medaljstriden

Jani Lyyski och lagkamrater firar med fansen, FC Lahti-IFK Mariehamn, hösten 2016.
Jani Lyyski firade ljudligt i fjol. I kväll kunde han och IFK Mariehamn fira igen. (Arkivbild) Jani Lyyski och lagkamrater firar med fansen, FC Lahti-IFK Mariehamn, hösten 2016. Bild: Yle/Tomi Hänninen Jani Lyyski,IFK Mariehamn

IFK Mariehamn är med i medaljstriden i höst. Regerande mästaren tog en helt nödvändig seger – i en match där Joel Mattsson gjorde karriärens första ligamål med en riktig rökare.

Det blir ingen ny guldfest på Åland. Det har varit klart en lång tid, men det kan åtminstone bli medaljkaffe i Mariehamn.

Efter kvällens 3–2-seger mot PS Kemi är det bara två poäng upp till tredjeplatsen. IFK Mariehamn ansluter till ett riktigt getingbo bakom överlägsna tabellettan HJK.

Inför FC Lahtis möte med FC Inter i morgon återfinns hela fem lag inom tre poäng. Sex omgångar återstår.

Tuff match framför sig

Kristian Kojola, som nyligen kritade på ett nytt kontrakt med IFK Mariehamn, öppnade målskyttet i den elfte minuten. PS Kemi kvitterade, men precis före halvtid kom en riktig pärla.

Löftet Joel Mattsson satte sitt första ligamål – och som han gjorde det. Juniorlandslagsmannen drog till från distans och bollen gick in via ribban.

Gabriel Petrovic säkrade full pott för IFK med sin fullträff, ett avslut som gick in via en motståndare.

– Det var en knepig match, ibland spelade vi fint och ibland var vi svaga. Men vi skapade fler chanser och förtjänade segern, säger IFK-tränaren Peter Lundberg enligt STT.

I nästa omgång ställs IFK Mariehamn inför en riktig prövning. Laget möter HJK i Helsingfors. Då kan hemmalaget säkra titeln.

Resultat, fotbollsligan:

IFK Mariehamn–PS Kemi 3–2 (2–1)
Mål: 1–0 Kristian Kojola, 1–1 Rasmus Karjalainen, 2–1 Joel Mattsson, 3–1 Gabriel Petrovic, 3–2 Kevin Tano.