Hoppa till huvudinnehåll

Lukaku tangerade Unitedrekord – satte mål mot gamla klubben

Romelu Lukaku.
Romelu Lukaku tryckte in Uniteds tredje mål mot Everton och firade ordentligt. Romelu Lukaku. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Romelu Lukaku

Fokus låg på Wayne Rooneys återkomst till Old Trafford. Då tryckte Romelu Lukaku till mot sin tidigare klubb – när Manchester United tvålade till Everton rejält.

En av Manchester Uniteds största spelare genom tiderna var tillbaka på Old Trafford i kväll. Wayne Rooney lämnade Manchester i somras, i dag återvände han med sin barndomsklubb Everton.

Rooney togs emot som en klubblegendar av spelare och supportrar, men åkte hem tomhänt och utklassad. Formsvaga Everton åkte på storstryk med 4–0.

Matchens behållning kom tidigt. Antonio Valencia sopade in ett drömmål på volley redan i den fjärde minuten.

Dubbelt Manchester i topp

Efter en passiv insats i en halvlek ryckte Everton upp sig en smula efter paus, men under slutminuterna rann det iväg rejält. Henrich Mchitarjan, Romelu Lukaku och Anthony Martial fyllde på målskörden.

Lukaku lyckades därmed med det som Rooney inte gjorde – göra mål mot sin gamla klubb. Till på köpet tangerade Lukaku, köpt för stora summor från Everton i somras, ett målrekord i United.

Belgaren har fått en utmärkt start i sin nya klubb och satte i kväll sitt femte mål på sina fem första ligamatcher. Det är tangerat klubbrekord. Det har bara Louis Saha och Robin van Persie mäktat med.

– Jag vet att jag bara ska fortsätta fokusera, löpa och tro på att göra mål även om de inte kommer direkt. Everton skapade problem, men vår kvalitet avgjorde. Vi visade tålamod, säger Lukaku i en tv-intervju.

United har samlat ihop tretton poäng på de fem första matcherna i Premier League. Dessutom har United fortfarande inte släppt in mål på Old Trafford och toppar tabellen på samma poäng som Manchester City.

Resultat:

Manchester United–Everton 4–0 (1–0)