Hoppa till huvudinnehåll

Rooney dömdes för rattfylleri: "Jag ber om förlåtelse"

Wayne Rooney döms för rattfylleri.
Wayne Rooney döms för rattfylleri. Wayne Rooney döms för rattfylleri. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press fotboll,Wayne Rooney,Everton FC

Evertons anfallare och Englands före detta landslagskapten Wayne Rooney dömdes på måndagen till två års körförbud och 100 timmar samhällstjänst på grund av rattfylleri.

Polisen stannade Rooney vid tvåtiden på natten den 1 september nära dennes hem i Cheshire i nordvästra England. Rooney körde i påverkat tillstånd en bil som ägdes av en kvinna som han träffat på en bar.

Enligt webbplatsen officialwaynerooney.com har Rooney erkänt sitt brott.

– Efter dagens domstolshandläggning vill jag offentligt be om ursäkt för mitt bristande omdöme. Det var fel, skriver Rooney.

– Jag har redan sagt förlåt till min familj, min manager, vår ordförande och till alla hos Everton. Nu vill jag också be om förlåtelse av alla fans och alla andra som har följt och stött mig under min karriär.

– Jag accepterar mitt straff och hoppas att jag kan gottgöra något med hjälp av min samhällstjänst.

Den engelska fotbollsstjärnan flyttade nyligen från Manchester United till Everton. Liverpool-klubben Everton har inlett säsongen svagt med en seger och en oavgjord på totalt fem matcher. De tre senaste drabbningarna har slutat i förlust med den dåliga målskillnaden 0–9. Dock bör det noteras att motståndet varit bland det svåraste: Chelsea, Tottenham och Manchester United. Wayne Rooney har gjort Evertons båda mål den här säsongen.

Läs också