Hoppa till huvudinnehåll

Tränarens utspel efter Neymars och Cavanis tuppfäktning – ”Kapabla att lösa situationen själva”

Edinson Cavani och Neymar grälar.
PSG:s sydamerikanska stjärnor var oense om vem som riktigt ska få sätta straffen mot Lyon. Edinson Cavani och Neymar grälar. Bild: imago/PanoramiC/All Over Press Edinson Cavani,Neymar

Vem ska få lägga frisparkarna och straffarna i PSG? Åtminstone Neymar och Edinson Cavani är oense på den punkten. Under matchen mot Lyon på söndagskvällen blev de fasta situationerna matchens stora snackis.

Paris Saint-Germain rustade upp ordentligt under sommarens transferfönster.

Den franska storklubben shoppade loss brasilianen Neymar för 222 miljoner från Barcelona och ska enligt uppgifter ha kommit överens om att betala 180 miljoner euro till AS Monaco för Kylian Mbappés tjänster – men nu har den stjärnspäckade truppen stött på problem.

Den tidigare frisparks- och straffkungen Edinson Cavani var nämligen inte nöjd då Neymar kapade ett läckert frisparksläge under Ligue 1-matchen mot Lyon på söndagskvällen. Cavani ville själv lägga frisparken, men med landsmannen Dani Alves hjälp fick Neymar till slut bollen till sitt förfogande.

Då PSG fick en straff var anfallarduon igen snabbt framme, men den här gången fick uruguayanen sin vilja igenom efter ett kort bråk med världens dyraste fotbollsspelare. Resultatet? En miss.

Tränaren hoppas på snabb lösning

PSG kunde till slut knipa segern i matchen med 2–0 efter lika många självmål av Lyon, men tränaren Unai Emery var inte nöjd efter matchen. Att lagets två stjärnor inte kan komma överens om de fasta situationerna är verkligen inte optimalt, medger han.

Men det finns ändå ingen orsak för oro – ännu.

– Jag har sagt åt dem att lösa det där. Jag tror de är kapabla att göra det själva och de kommer båda att förbli våra straffskyttar, säger tränaren efter matchen och citeras av bland andra ESPN.

– Men om de inte kan komma överens så kommer jag bestämma det åt dem. Jag vill inte att det här ska bli ett problem för oss, tillägger han.

Varken Neymar eller Cavani ville möta presskåren efter segern, men sommarens andra nyförvärv Mbappé ställde sig gärna till förfogande. På agendan: Stjärnbråket.

– Jag var lite fundersam eftersom det är en väldigt stjärnspäckad trupp men kemin är stark här, intygar ändå Mbappé.