Hoppa till huvudinnehåll

En månad av förlossningar kvar på Barnmorskeinstitutet

Barnmorskeinstitutet.
Barnmorkseinstitutets huvudingång, men hit finns det inte skäl att söka sig efter den 18 oktober. Barnmorskeinstitutet. Bild: Yle/Jonas Blomqvist barnmorskeinstitutet

Tidpunkten för när Barnmorskeinstitutet i Helsingfors stänger dörrarna är klar. Efter den 18 oktober klockan 14 tas inga nya föderskor emot.

Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) meddelar att Kvinnokliniken är det huvudsakliga förlossningssjukhuset i Helsingfors efter att Barnmorskeinstitutet stänger.

Från och med den 18 oktober tar Kvinnokliniken i bruk sex nya rum för föderskor. Efter det är kapaciteten sammanlagt 22 rum.

Patienterna på Barnmorskeinstitutets barnbäddavdelning får vara kvar till den 21 oktober, efter det flyttas de till Kvinnokliniken eller till ett av de hotellrum som har hyrts för ändamålet.

Ett flygfoto av Kvinnokliniken i Helsingfors.
Kvinnokliniken tar hand om största delen av de förlossningar som skulle ha skett vid Barnmorskeinstitutet. Ett flygfoto av Kvinnokliniken i Helsingfors. Bild: Lehtikuva Kvinnoklinik,kvinnokliniken

Tidtabell för flyttbestyren hittar du här (HNS webbplats).

Finlands största förlossningssjukhus, Barnmorskeinstitutet, måste stänga på grund av dålig inomhusluft. Sjukhuset har haft hand om över 7000 förlossningar årligen.

Läs också