Hoppa till huvudinnehåll

Målsprutan stannar kvar i IFK Mariehamn – Kangaskolkka skrev på för två år

Aleksei Kangaskolkka med bollen
Aleksei Kangaskolkka är en av nyckelspelarna i IFK Mariehamn. Aleksei Kangaskolkka med bollen Bild: Matti Raivio / All Over Press fotboll,IFK Mariehamn,Aleksei Kangaskolkka,kangaskolkka

IFK Mariehamns främsta målskytt Aleksei Kangaskolkka fortsätter sin karriär i den åländska klubben. Kangaskolkka har gjort 14 ligamål den här säsongen.

29-årige Kangaskolkka kom till IFK Mariehamn inför säsongen 2011. Han har spelat där sedan dess, men undatag för korta sejourer i Jönköpings Södra och Heracles Almelo.

Kangaskolkka är IFK Mariehamns främsta målskytt under klubbens vistelse i ligan sedan säsongen 2005. Efter 27 ligaomgångar toppar han skytteligan med sina 14 mål tillsammans med Tuco från Ilves.

– Allus målstatistik talar för sig själv. Han är den spelare som gjort flest mål för IFK i ligan och han slåss om att vinna årets skytteliga. Trots att han har en imponerande CV och bland annat blivit finsk mästare två gånger så är han endast 29 år och kan spela på hög nivå ännu ett flertal år, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson på IFK Mariehamns webbplats.

– Att vi nu kan skriva ett tvåårskontrakt med honom känns riktigt bra. Han blir en fortsatt nyckelspelare för oss framledes både på och vid sidan av planen. En skadefri Kangaskolkka levererar mål och assists och det är bra att kunna bygga det fortsatta lagbygget på en sådan pålitlig spelare.

Den regerande mästaren IFK Mariehamn ligger på femte plats i ligan när sex omgångar återstår. Laget ligger endast fem poäng efter tabelltvåan FC Lahti.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport