Hoppa till huvudinnehåll

Skadesmäll för Bayern: Neuer återvänder först i januari

Manuel Neuer, Bayern München.
31-årige Manuel Neuer är världens bästa målvakt, enligt många. Manuel Neuer, Bayern München. Bild: All Over Press Manuel Neuer,FC Bayern München

Bayern München tvingas klara sig i flera månader utan sin stjärnmålvakt Manuel Neuer. Neuers skadade fot opererades på tisdagen.

Det var i samband med Bayerns morgonträningar på måndagen som Neuer fick en fraktur i foten. Efter en snabb diagnos opererades lagets kapten på tisdagen.

Enligt klubbens styrelsemedlem Karl-Heinz Rummenigge lyckades Neuers operation väl.

– Manuel Neuer har åkt på en ytterligare skada och vi är väldigt ledsna för hans del. Operationen gick perfekt. Vi och vår kapten blickar framåt. Manuel kommer att komma tillbaka i fin form och är tillgänglig för oss igen i januari, konstaterar Rummenigge på klubbens webbplats.

Manuel Neuer missar och Olivier Giroud gör 1-0 för Arsenal.
Schalkefostrade Manuel Neuer har spelat för Bayern sedan år 2011. Manuel Neuer missar och Olivier Giroud gör 1-0 för Arsenal. Bild: EPA neuer

Neuer kommer att missa hela gruppspelet i Champions League där Bayern kämpar om avancemang mot PSG, Anderlecht och Celtic. I Bundesligan håller Bayern till på tredje plats efter fyra omgångar.

Sven Ulreich förväntas vakta Bayernmålet i Manuel Neuers frånvaro.