Hoppa till huvudinnehåll

Senapspicklad gurka är en snabblagad läckerhet som står sig i veckor

Senapspicklad gurka i en glasburk
Senapspicklad gurka i en glasburk Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö,matrecept,gurka

Senapspicklad gurka hör kylskåpet till, det ger fräschör till de flesta maträtter. Här har vi tillsatt kokta senapsfrön för lite extra smak.

Senapspicklad gurka

Ingredienser

  • 2 dl ättika,10%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 gurka
  • 2 msk kokta senapsfrö

Gör så här:

  1. Kallrör ättika, socker och vatten.
  2. Koka senapsfröna lätt i några minuter, sila av och tillsätt i lagen.
  3. Skiva gurka tunt. Slå över ättikslagen och låt marinera i minst en timme.

Gurkan står sig flera veckor i kylen såvida gurkorna befinner sig helt under ättikslagen i tätslutande burk.

Paul serverade senapspicklad gurka till rövarrotsaker, grillade fläskkotletter i honungsmarinad och senapssås, se länkar nedan.