Hoppa till huvudinnehåll

Spansk ligaklubb bötfälls – publiksiffrorna för dåliga

Maxi Gomez (andra från höger) firar ett mål i ligapremiären med lagkamrater.
Det fanns många lediga stolar i hemmapremiären. Maxi Gomez gjorde mål – men Celta föll mot Real Sociedad med 2–3. Maxi Gomez (andra från höger) firar ett mål i ligapremiären med lagkamrater. RC Celta de Vigo,Maxi Gomez

Det går uselt för Celta Vigo. Laget har förlorat tre av fyra matcher i ligan, publiken sviker – och till råga på allt får klubben böter för de svaga publiksiffrorna. Det uppger Marca.

Celta Vigos säsongsinledning har varit tung. Laget parkerar på 17:e plats i den spanska ligatabellen efter tre förluster och en seger på fyra matcher.

Nu har Celta Vigo fått ett till bakslag.

Eftersom klubben inte klarat av att fylla Estadio Balaidos till 70 procent i de två första hemmamatcherna bötfälls Celta Vigo av La Liga, skriver Marca.

Många lediga platser

I premiären mot Real Sociedad följde 16 961 ögonpar med matchen på plats. Celta Vigos stadion har en kapacitet på 29 000. Stadion var alltså fylld till 58 procent mot Sociedad.

Säsongens andra hemmamatch lockade lite mer publik – men inte tillräckligt mycket. 17 384 såg matchen mot Alaves. Publiksiffran var ändå långt från minimikravet på 20 300 åskådare.

Har sänkt priserna

Celta Vigo spelar hemma mot Getafe på torsdag.

För att locka publik till matchen har klubben sänkt biljettpriserna. En person som är under 25 år kan köpa en biljett för så lite som tio euro. Fullvuxna får betala 15 euro för samma biljett.

La Ligas sjuttioprocentsregel finns till för att läktarna inte ska se öde ut på tv.