Hoppa till huvudinnehåll

Boxarlegenden Ward stiger ur ringen för gott – "Behovet att fightas finns inte kvar"

Boxaren Andre Ward iklädd smoking håller upp knytnävarna.
Andre Ward lägger handskarna på hyllan. Boxaren Andre Ward iklädd smoking håller upp knytnävarna. Bild: All over press. boxare,boxning,Andre Ward

Den legendariske boxaren Andre Ward har gjort sitt i boxningsringen. Amerikanen lägger handskarna på hyllan som 33-åring. Kroppen håller inte längre.

Ward tog sin 32:a raka seger i somras då han boxades mot Sergei Kovalev, men nu håller hans kropp inte längre, menar han.

– Om jag inte kan ge min familj, mitt team och fansen allt jag har att ge, så borde jag inte längre boxas. Framförallt ger jag äran åt Gud för att ha fått göra det jag gör för så lång tid, kommenterade Ward sitt beslut.

Beslutet kommer ändå som en överraskning för boxningsvärlden.

– Då jag lämnar boxningen idag, lämnar jag den från toppen av det ärofyllda berget, vilket alltid var min dröm och min vision. Jag gjorde det. Vi gjorde det, skriver Ward på sin officiella hemsida.

– Från djupet av mitt hjärta tackar jag alla som har varit en del av min resa. Ni vet vem ni är. Jag kunde inte ha gjort detta utan er. Jag vill vara tydlig – jag slutar för att min kropp inte klarar av sporten och därför är mitt behov att fightas inte kvar längre, säger Ward.

Ward har under sin karriär vunnit såväl OS-guld som flera världmästartitlar.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport