Hoppa till huvudinnehåll

Finländsk VM-cyklist i otäck olycka – flög mot skyddsstaketet

Cykel-VM.
Cykel-VM avgörs i Bergen i Norge. Cykel-VM. Bild: imago/Sirotti/ All Over Press cykel

Joni Kanervas linjelopp i cykel-VM tog slut efter en ordentlig vurpa. Lagledaren Kjell Carlström hann bli orolig. ”Han kom undan med ett nödrop”, säger Carlström.

Det blev en dramatisk slutpunkt på Joni Kanervas tävling i cykel-VM i fredags. Kanerva deltog i 23-årsklassen och avbröt halvvägs.

Kanerva kolliderade med en servicebil, som vek undan för en annan servicebil, i hög fart. 22-åringen föll av cykeln och flög mot skyddsstaketet. Se olyckan här (NRK:s bilder).

Enligt Finlands lagledare Kjell Carlström är läget under kontroll, men det kunde ha gått betydligt värre.

– Det såg riktigt illa ut och jag trodde att det handlade om en allvarlig skada. Lyckligtvis hann läkare fram snabbt, säger Carlström enligt Ilta-Sanomat.

Brutit nyckelben och revben

Kanerva åkte in på ett sjukhus. Där konstaterade man att finländaren hade brutit nyckelbenet och flera revben. Dessutom syddes han med flera stygn i ansiktet.

– Det ser ut som att Joni klarade sig undan med ett nödrop. Det ska ändå göras fler röntgenundersökningar. Jag har pratat med Joni och han förstod vad jag sa, säger Carlström.

Carlström säger till Yle Urheilu att det fortfarande är oklart hur länge Kanervas rehabtid blir, men poängterar att det viktigaste är att återhämta sig.