Hoppa till huvudinnehåll

IF Raseborg femte i SFI-seriefinalen

Kulstötare
Sandra Björklöf. Kulstötare Bild: Mia Björklöf SFI,mitt västnyland

SFI-seriefinalen i friidrott avgjordes på lördagen i Mariehamn i strålande höstväder.

SFI står för Svenska Finlands Idrottsförbund och det här aktuella evenemanget är en lagtävling där man tävlar i åldersklasserna herrar, damer, H17 och D17.

I varje åldersklass finns fyra grenar på programmet och tävlingen avslutas med en gemensam stafett.

IK Falken etta igen

Segern gick även detta år till den ständiga dominanten IK Falken, som samlade totalt 261 poäng.

IF Sibbo-Vargarna bjöd denna gång på starkt motstånd och slutade på 257 p, medan Esbo IF kom trea med 230,5 p. Vasa IS blev fjärde med 198,5 p, IF Raseborg kom femma med 185 p och värdföreningen IF Åland slutade sexa med sina 168 p.

Rekordugnt lag

Tävlingen ordnades detta år lite senare än vanligt och flera idrottare hade redan hunnit avsluta säsongen. IF Raseborg kom denna gång till start med ett rekordungt lag och eftersom det handlar om en lagtävling sågs också flera intressanta grenkombinationer.

Idrottarna kämpade tappert

Tuomas Puputti gjorde i herrklassen en lovande debut på hinder och strax efter deltog han även i 100 m. I D17 deltog Saimi Lupala först i hinder och följde upp detta med att bli tvåa i kula. Just D17 kula blev denna gång IF Raseborgs starkaste gren, då segern hemfördes av Sandra Björklöf.

-I SFI-serien handlar det mycket om att få ihop fullt lag i alla grenar och såhär i säsongens elfte timme provar också gärna idrottarna på grenar som dom inte annars deltar aktivt i. Våra unga idrottare kämpade tappert och femte platsen var nog den realistiska utdelningen för vår del i denna tävling, summerar IF Raseborgs lagledare Peter Nynäs.

Text: Glenn Lignell, verksamhetsledare IF Raseborg

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland