Hoppa till huvudinnehåll

Nu är vi 5000 naturväktare!

En höstbild med siffran 5000 centrerad
En höstbild med siffran 5000 centrerad Bild: mostphotos 5000

På ett och ett halvt år har Naturväktarna-gruppen på Facebook vuxit till sig, och fler medlemmar ansluter sig dagligen. Tanja Holmström från Dalsbruk blev medlem nr 5000.

Tanja berättar att hon bor väldigt naturnära och ofta är ute i naturen med barnen. Varför ville hon gå med i gruppen då?

-Det ploppade upp i flödet, berättar hon glatt och medlemskapet var ett knapptryck ifrån. Familjen älskar att plocka svamp och tips och goda råd kan man få från gruppen.

Tanja Holmström, medlem nr 5000 i Naturväktarnagruppen
Tanja Holmström, medlem nr 5000 i Naturväktarnagruppen tanja holmström

Välkommen med och grattis till den 5000:e medlemmen, säger vi från Naturväktarna-redaktionen.

För oss som jobbar med radioprogrammet Naturväktarna fyller gruppen många funktioner. Vi kan lätt se vad som är aktuellt just nu bland våra lyssnare, vi får in frågor via gruppen och får genast veta om det något som inte faller i smaken eller om det är något vi gör bra.

Många lyssnare får också svar på sina frågor via gruppen, eftersom den är öppen och aktiv 24/7 till skillnad från radioprogrammet som höst, vinter och vår sänds en gång i månaden.

Det finns en stor bredd i den samlade kunskapen i gruppen. Vissa medlemmar laddar aktivt upp bilder och observationer, andra låter sig inspireras och vissa debatterar det en del i inläggen, men alltid med god ton.

Naturredaktör Joakim Lax
Naturredaktör Joakim Lax Bild: Yle / Rolf Granqvist naturväktarna

Som en person skrev på twitter om Naturväktarna-gruppen:

”…det bästa som hänt på sociala medier någonsin. Genommysig grupp. Inget hat, bara finlandssvensk feel good!”

Nu är det alltså 5000 medlemmar i gruppen, men varför stanna där? Är du inte medlem ännu, så vet du vad du skall göra. Gå vidare till gruppen genom att klicka här.

Naturväktarna hör du i Yle Vega första onsdagen i månaden kl 9-16-11.00. Har du frågor om djur och natur? Eposta redan nu på natur@yle.fi

Följande sändning är 4.10.2017.

Läs också

Natur

Vi drar till skogs registrerade 775 996 skogsbesök under två veckor!

Här har flest skogsbesök gjorts

Nyligen publicerat - Natur