Hoppa till huvudinnehåll

Ofog i gymnastiksal i Närpes: "Det är brist på respekt"

En vattenpöl mitt i en gymnastiksal i Närpes.
Så här såg det ut i gymnastiksalen i Närpes på söndag. En vattenpöl mitt i en gymnastiksal i Närpes. Bild: Privat/Mariah Åhman Närpes,Österbotten,gymnastiksalar,ofog

Gymnastiksalen vid simhallen i Närpes drabbades av skadegörelse under helgen. Då Mariah Åhman skulle dra gymnastikträningar på söndag såg hon en stor vattenpöl mitt på golvet.

- Första reaktionen var att städar de, andra reaktionen var att läcker det, men sedan förstod jag att det var vandalism. De hade fyllt en plastlåda med vatten från duschen och lagt i tvål och kastat ut det på golvet.

- Det var mycket jobb innan vi hade det uppstädat. Man var nog besviken och arg, konstaterar Åhman.

Åhman vill inte beskylla någon för händelsen och är i efterhand nöjd över att allt gick så bra som det faktiskt gick med att reda upp röran. Men hon tycker det är synd att sådant här påverkar kurser.

- Det är brist på respekt, de förstår inte att gymnastiksalarna är väldigt viktiga, säger hon.

Åhman, som är aktiv inom Närpes gymnastikförening, skulle gärna se att alla som använder gymnastiksalen skulle få nycklar och att det skulle vara låst till byggnaden. Övervakningskameror kunde också vara ett alternativ.

- Det skulle absolut vara bra, då skulle man ha en viss koll vad som händer och försiggår. Då skulle någon få stå till svars för vad de gör så att det inte bara rinner ut i sanden.

Staden kommer att göra en polisanmälan

Enligt fastighetsingenjören Hans Hall vid Närpes stad kommer man att polisanmäla ofoget. Hur omfattande skador det är frågan om vet man inte ännu.

- Där är ju trägolv i salen, så det är inte alls bra. Det finns en risk att vattnet har kommit under golvet och då kan det bli förstört. Då är det fråga om stora kostnader, säger Hall.

Nu funderar man inom staden hur man kan hindra liknande händelser i framtiden.

- Ännu mera uppsikt på området, låsa mera och även kameraövervakning. Det är väl de tre varianterna man har till sitt förfogande, konstaterar Hall.

Kameraövervakning på området är alltså ett alternativ?

- Det var aktuellt ett par år tillbaka. Då lade vi det på is, men vi måste ta upp den diskussionen igen.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten