Hoppa till huvudinnehåll

Tom Nybondas avgår efter tio år på posten – HIFK söker ny sportchef

Tom Nybondas under en presskonferens.
Tom Nybondas under en presskonferens. Tom Nybondas under en presskonferens. Bild: All Over Press / Jarno Kuusinen Helsingfors IFK (ishockey),tom nybondas

Efter en bedrövlig start meddelar HIFK:s kritiserade sportchef att han avgår. En omorganisering väntar nu i Helsingforsklubben som ligger näst sist i FM-ligan.

Hockeylaget HIFK hör till ligaklubbarna som satsar mest pengar på sin spelartrupp. Laget parkerar ändå på näst sista plats i serietabellen och kan på tisdag passeras av ligajumbon Ilves.

Sportchefen Tom Nybondas meddelar nu att han hoppar av jobbet som spelarrekryterare. Han ska i fortsättningen syssla med andra uppgifter och HIFK kommer att rekrytera en ny sportchef.

– Det här är min tionde säsong som sportchef och det är nu dags att fortsätta vidare, sade Nybondas på HIFK:s webbsajt.

– Vi har redan kartlagt och kontaktat potentiella personer för olika poster. Vi bestämde oss för att gå ut med detta före rykten börjar spridas. Själv kommer jag att flytta över och jobba med nya utvecklingsprojekt, sade Nybondas.

Omorganisering väntar

Enligt Nybondas kommer HIFK att möblera om rejält i sin organisation.

– Vi har redan under en längre tid smitt planer för att omorganisera den sportsliga delen av organisationen. Det är absolut nödvändigt att granska olika funktioner och fundera på hur vi ska svara på den ökade konkurrensen om internationella toppspelare.

Läs också