Hoppa till huvudinnehåll

Trump: Konflikten med NFL handlar inte om ras

USA:s flagga och nationalsång skapar konflikt i NFL.
I Nashville stannade lagen i omklädningsrummet under nationalsången, för att spelarna inte skulle behöva välja hur de förhåller sig. USA:s flagga och nationalsång skapar konflikt i NFL. NFL,Nationalsång,USA:s flagga

Enligt USA:s president Donald Trump har den pågående konflikten mellan honom och den amerikanska fotbollsligan NFL ingenting med ras att göra. Det handlar om att respektera nationen och flaggan, sade Trump i ett uttalande inatt.

USA:s president Donald Trump har hamnat på kollisionskurs med amerikanska idrottsstjärnor och under nattens omgång i den amerikansk fotboll visade en del av NFL-spelarna vad de tycker.

Under helgen har USA:s president Donald Trump flera gånger gått till attack mot amerikanska idrottare.

Bland annat har Trump via sitt Twitterkonto motsatt sig att idrottare har knäböjt under den amerikanska nationalsången som en aktion mot rasismen mot afroamerikaner i landet.

Hoppa över Twitterpostning

Presidenten har stött på en hel del motstånd från idrottsrörelsen. Under helgen har de amerikanska sportstjärnorna tagit avstånd från Trump – och nu har protesterna accelererat i styrka.

Trump själv kommenterade uppståndelsen i New Jersey på sin väg tillbaka till Washington.

Enligt Trump är det respektlöst mot den amerikanska flaggan och nationalsången att gå ner på knä under ceremonierna före matcherna, det handlar inte om ras eller något annat utan brist på respekt.

Hoppa över Twitterpostning

– Fanns borde inte tolererar spelare som inte står upp stolt för sitt lands nationalsång. NFL måste ändra på sitt förhållningssätt, skrev Trump på twitter.

I tidigare uppdateringar på twitter har Trump bland annat skrivit om tråkiga matcher och fallande tittarsiffror för NFL, samtidigt som han också hyllat NHL-klubben Pittsburgh Penguins, som enligt Trump är på väg att hälsa på honom i Vita huset.

(Källa: FNB)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport