Hoppa till huvudinnehåll

Markkanen ser fram emot att spela mot LeBron – behöver också ett slagkraftigt smeknamn

Lauri Markkanen.
Lauri Markkanen i farten på EM-parketten. Lauri Markkanen. Bild: Matti Raivio / All Over Press Lauri Markkanen,Finlands herrlandslag i basket,basketboll,Europamästerskapet i basket för herrar

NBA-säsongen startar i mitten av oktober. Chicago Bulls Lauri Markkanen är ute efter en plats i öppningsfemman och ett snärtigt smeknamn.

Bulls inleder NBA-säsongen på bortaplan mot Toronto Raptors den 19 oktober. Före det spelar laget sex förberedande matcher där Markkanen siktar på att imponera.

Den här veckan inledde laget sitt träningsläger där finländaren gav ett avslappnat och självsäkert intryck i en intervju på Chicago Bulls facebooksida.

– EM var en bra erfarenhet för mig. Att spela mot vuxna proffsspelare var något som definitivt förberedde mig för att spela i NBA, berättar Markkanen

Svarar på fansens frågor

I intervjun fick Bulls-fansen ställa frågor till Markkanen. En fråga handlade om vilket lag finländaren mest ser fram emot att möta på parketten.

– Alla lag blir roliga utmaningar men om jag ska välja ett lag så säger jag Cleveland för att LeBron James har varit min favoritspelare då jag växte upp. Nu kan jag såklart inte ha några favoriter.

Markkanen får sin första chans mot Cavaliers redan under försäsongen då lagen träningsspelar mot varandra den 10 oktober.

Då grundserien kör igång möts lagen igen redan i den tredje omgången den 24 oktober. Bägge matcherna spelas i Cleveland.
Skip Instagram post

View this post on Instagram

NEW SEASON, NEW LOOK! 👀🔥 #BullsNation #SeeRed

A post shared by Lauri Markkanen (@laurimarkkanen) on

Smeknamn?

Fansen fick också föreslå smeknamn åt den 213 centimeter långa finländaren som spelar med nummer 24.

Det numret har tidigare tillhört supportrarnas favoritspelare Brian Scalabrine som spelade i Bulls säsongerna 2010-2012. Han kallades White Mamba och många tycker att Markkanens smeknamn borde följa samma stil.

Scalabrine föreslog själv att Markkanen skulle kallas Finnish Mamba.

– Jag behöver ju ett smeknamn och tar gärna emot förslag. Finnish Mamba har inte fastnat i alla fall ännu. På instagram har vissa kallat mig Snow Mamba.

Finnisher och Marksman hörde också till förslagen som fansen presenterade.

Vad borde Lauri Markkanen få för smeknamn? Rösta eller hitta på något nytt!

Lauri Markkanen borde kallas:

Finnisher
32.4% (35 röster)
Marksman
26.9% (29 röster)
Snow Mamba
18.5% (20 röster)
Finnish Mamba
13.0% (14 röster)
Något annat? Kommentera!
9.3% (10 röster)
Antal avgivna röster: 108

Läs också

Nyligen publicerat - Sport