Hoppa till huvudinnehåll

150 brottsoffer i lastbilsdådet i Stockholm

Drottninggatan i Stockholm utanför Åhléns efter attacken den 7 april.
Drottninggatan i Stockholm utanför Åhléns efter attacken den 7 april 2017. Drottninggatan i Stockholm utanför Åhléns efter attacken den 7 april. Bild: EPA/MAJA SUSLIN Drottninggatan,Sverige,Stockholm,terrorism,Åhléns,Attentatet i Stockholm 2017

150 brottsoffer har identifierats av polis och åklagare sex månader efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

- Det handlar om att de har befunnit sig i livsfara, antingen har de befunnit sig direkt i lastbilens färdväg, eller så har de stått på ett sådant sätt att de kunnat skadas allvarligt genom att till exempel lösa föremål har slungats från butiker eller skyltar, säger Hans Ihrman, vice chefsåklagare på riksenheten för säkerhetsmål, till Ekot.

Brottsoffren har identifierats genom att personer som larmade SOS har kontaktats och genom att filmat material från händelsen har gåtts igenom.

Enligt åklagaren kommer den misstänkte Rakhmat Akilov, som sitter häktad misstänkt för terroristbrott genom mord, inom kort även att häktas för brott som mordförsök och framkallande av fara för annan.

Fem människor dödades och runt femton skadades i dådet den 7 april. Omkring 50 personer arbetar fortfarande på heltid med brottsutredningen.

Text: FNB-TT

Läs också