Hoppa till huvudinnehåll

Agüero bekräftar revbensskada: ”Gör väldigt ont”

Sergio Agüero.
Sergio Agüero får sitta vid sidan ett tag. Sergio Agüero. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Sergio Aguero (filmproducent)

Manchester City tvingas klara sig utan Sergio Agüero i helgens stormatch mot Chelsea. Argentinaren skadade sig i en bilolycka. ”Jag vet inte hur länge han blir borta”, säger Pep Guardiola.

Sergio Agüero har hittat formen rejält under de senaste veckorna. Nu tvingas han till vila – på grund av en bilolycka som skedde i Amsterdam i går kväll efter en konsert. I dag bekräftades det att Manchester City-anfallaren har brutit revben.

– Taxichauffören såg inte en kurva och sladdade. Då körde vi in i en stolpe. Jag bröt ett revben och nu vilar jag. Det gör väldigt ont, men jag blir utskriven om ett litet tag, säger han i argentinsk radio.

I ett officiellt uttalande skriver Manchester City att Agüero kommer att undersökas av klubbens läkare. Under en presskonferens bekräftade tränaren Pep Guardiola att argentinaren åtminstone missar morgondagens stormatch mot Chelsea och Argentinas VM-kvalmatcher i början på oktober.

"Har nog med regler"

Guardiola vill inte spekulera i hur länge Agüero blir borta och han tycker inte att klubben ska sätta regler för spelarnas fritid.

– Vi har nog med regler. Vi vill att spelarna ska vara glada och om han bestämmer sig för att åka dit så är det okej för mig, säger Guardiola.

I dag bekräftade Guardiola också att ytterbacken Benjamin Mendy kommer att missa i princip resten av säsongen. Mendy, som köptes från Monaco i somras, skadade sitt knä förra helgen och kan tidigast vara tillbaka i slutet av april.