Hoppa till huvudinnehåll

Ingen OS-plats för Törn och Partanen: ”En stor besvikelse”

Cecilia Törn och Jussiville Partanen
Cecilia Törn och Jussiville Partanen slutade på nionde plats i OS-kvalet. Cecilia Törn och Jussiville Partanen Bild: AFP / Lehtikuva konståkning,isdans,Cecilia Törn,Jussiville Partanen,sport

Isdansparet Cecilia Törn och Jussiville Partanen lyckades inte lika bra i fridansen och knep ingen nationsplats till OS. Törn och Partanen landade på en slutlig nionde plats i OS-kvalet.

Cecilia Törn och Jussiville Partanen inledde OS-kvalet strålande då paret låg på femte plats efter det korta programmet. Det gjorde att en nationsplats till OS fanns inom räckhåll.

Men i fridansen gick det inte vägen. Törn och Partanen fick 82,13 poäng vilket gav totalpoängen 138,45. Det var inte tillräckligt för att knipa en av de sex nationsplatserna och paret slutade nia.

– Det är en stor besvikelse. Vi gjorde två bra program men det var jämnt och vi visste att allt kan hända. Vår målsättning är inte bara den här säsongen, det är en lång process. Man når inte toppen på endast några år, säger Törn till Yle efter tävlingen.

Törn och Partanen skulle ha behövt ungefär fem poäng till för att sluta bland de sex bästa.

”Gick inte som planerat”

I herrarnas singelåkning lyckades inte heller Valtter Virtanen ta någon nationsplats till OS. Virtanen slutade på 17:e palts i OS-kvalet då sex nationsplatser delades ut.

Virtanen fick sammanlagt 171,85 poäng vilket är en halv poäng från hans finländska rekord.

– Det gick inte helt som planerat. Jag hade förväntat mig bättre men idrotten är så här. Livet går vidare, säger Virtanen i ett pressmeddelande.

 • Boris Johnson i Berlin - beredd att kompromissa kring brexitavtal

  Merkel uppgav att EU är beredda att förhandla kring handeln.

  Storbritanniens premiärminister Boris Johnson sade i dag att Storbritanniens nuvarande utträdesavtal med EU är oacceptabelt under en gemensam presskonferens med Tysklands förbundskansler Angela Merkel under Johnsons besök i Berlin.

 • 40 kor på vift i skogen i Laukas - nu ska de avlivas

  Expert: Djur förvildas snabbt ute i skogen.

  I Vehniätrakten i Laukas har en hjord på cirka 40 nötkreatur varit på fri fot i skogen sedan våren. På tisdagen ställdes läget på sin spets då djuren, som trängt sig in på gårdar och vägar, började utgöra en fara för folk i området. Just nu håller hjorden till i skogen nära bondgården.

 • Sopkärl vid rastplatsen i Horsbäck efterlyses

  Problemet lyfts fram i ett invånariniativ.

  Raseborgs stad kommer nu vända sig till Trafikledsverket Väylä med en önskan om att det skulle placeras sopkärl på rastplatsen invid riksväg 25 i Horsbäck.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport