Hoppa till huvudinnehåll

”Kan sluta i landslaget” – Gerard Piqué talar ut efter oroligheterna i Katalonien

Gerard Pique.
Gerard Pique. Gerard Pique. Bild: EPA Gerard Piqué

Söndagens La Liga-omgång präglades av tumultet i Katalonien. I Madrid viftade publiken med spanska flaggor samtidigt som FC Barcelona fick spela sin hemmamatch utan publik. Nu har blaugranas mittbacksklippa också sagt sitt: Vi måste få rösta.

Barcelona-bördige Gerard Piqué medgav genast efter segern över Las Palmas att han inte ens skulle ha velat stå på plan på grund av oroligheterna i området.

Den spanska regeringen hade skickat tusentals poliser till Katalonien från övriga Spanien för att hindra människor från att rösta i folkomröstningen – och hundratals personer uppges ha skadat sig i sammandrabbningar.

I en intervju med tidningen El Pais säger Pique nu att regeringens agerande kan tvinga honom att lägga av i landslaget helt och hållet.

– Matchen var det sämsta jag varit med om i hela mitt liv. Det kändes meningslöst att spela med tanke på allt annat som pågick här, säger Piqué till tidningen.

– Hittills har jag kunnat spela för landslaget eftersom så många spanjorer fördömer regeringens aktioner. Men om någon nu anser att jag blir ett problem så har jag inget emot att sluta i landslaget helt och hållet, tillägger han.

Piqué vill inte ta ställning till omröstningens resultat, utan säger att det viktigaste är att få sin röst hörd – oberoende vad man tycker om självständigheten.

– Man kan rösta för eller emot, men det viktigaste är att rösta. Under Francos diktatur fick man inte göra det, men det ska man få göra nu, säger backen.

I den spanska huvudstaden stod Real Madrid värd för det andra ligalaget från den katalanska storstaden, Espanyol. Innan matchen körde igång viftade publiken med spanska flaggor och sjöng ”Viva España”. Matchen slutade 2–0 till hemmalaget.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport