Hoppa till huvudinnehåll

Vad hjälpte dig med din akne? Rösta här

x3makne
x3makne Bild: © jassada wattanaungoon / Alamy Stock Photo x3makne

Har du äntligen fått hjälp med din akne efter vad som känns som en oändlig följetong av olika behandlingar? Dela med dig vad som funkade bäst för dig.

I mörka stunder kan det lätt kännas att man aldrig slipper sin akne. I verkligheten erbjuder medicinen ändå många sätt att bekämpa den effektivt. Har du segrat över din akne? Sprid ditt glädjebud och berätta vad du fick mest hjälp av.

Vad har du fått mest hjälp av med din akne?

En isotretinoinkur
28.9% (24 röster)
Något annat - vad?
22.9% (19 röster)
P-piller/hormonell behandling
20.5% (17 röster)
En antibiotikakur
9.6% (8 röster)
Salva med antibiotika
6.0% (5 röster)
Salva med bensoylperoxid
4.8% (4 röster)
En kombinationssalva med flera aktiva ämnen - vilka?
3.6% (3 röster)
Salva med retinoid
2.4% (2 röster)
Salva med något annat aktivt ämne - vilket?
1.2% (1 röst)
Antal avgivna röster: 83

Obs. Glöm inte att val av behandling är alltid en individuell process som du går igenom tillsammans med din hudläkare. Det som funkar för någon annan betyder inte att det passar dig. Läs mer om de olika behandlingsformerna här.

Saknas något bland alternativen eller vill du vidareutveckla ditt svar? Det får du gärna göra! Lämna en kommentar eller mejla oss på malena.holmstrom@yle.fi eller claudia.rybin@yle.fi.

I #x3makne-artikelserien råder vi bot på tystnaden och missuppfattningarna kring akne tillsammans med hudläkare Carl Kyrklund. Du hittar allt innehåll på x3m.yle.fi och på hashtaggen #x3makne på Instagram och Facebook.

De medicinska råden i denna artikel är riktgivande och ersätter inte ett läkarbesök. Är du orolig för din hälsa ska du alltid kontakta hälsovården.

Nyligen publicerat - X3M