Hoppa till huvudinnehåll

Larsmo köper och bygger om bostäder för flyktingar

Ett brunt bord med rutig duk och två stolar bredvid. I förgrunden en vit fotölj med en mönstrad kudde.
Arkivbild. Ett brunt bord med rutig duk och två stolar bredvid. I förgrunden en vit fotölj med en mönstrad kudde. Bild: Yle/Edit Lindblad hem,bostäder,lägenheter,bostadshus,bostadshyror,vardagsrum,Länstol,Matbord,stolar,hyresbostäder,hyra,hus

Larsmo kommun köper en fastighet i Bosund som kan byggas om till fastigheter för flyktingar. Kommunstyrelsen godkände köpet på måndagen.

Det är fråga om den tidigare hälsovårdsstationen och Bosund förskola som nu ska byggas om till flyktingbostäder. Fastigheten tas över av Larsmo bostäder.

Behovet av större bostäder är akut efter att kommunen förbundit sig att ta emot en större mängd flyktingar under tre år.

Som läget är nu har kommunen inte kunnat ta emot familjer på grund av bostadsbristen. Därför ska nu den tidigare hälsovårdsstationen byggas om till fyra större bostäder varav två handikappanpassas.

Fastigheten omfattar drygt 400 kvadratmeter. Också med tanke på de riksomfattande målen inom äldreomsorgen kommer behovet av handikappanpassade bostäder att öka.