Hoppa till huvudinnehåll

Nytt företagarpar tar över Björkholm

Båtar i hamnen vid Björkholms stugby
Båtar i hamnen vid Björkholms stugby Bild: Yle/Fredrik Häggman Björkholm (ö i Finland, Egentliga Finland, Åboland, lat 60,18, long 22,25),brygga,Skärgård

Vid årsskiftet tar nya krafter över verksamheten på Björkholm i Pargas. Turismverksamheten fortsätter som tidigare i semesterbyn.

Kurt och Gulli Kronehag meddelade tidigare att de kommer att överlåta verksamheten på Björkholm till en ny företagare. De har drivit semesterbyn i flera årtionden, men vid årsskiftet tar ett nytt företagarpar över.

Johanna Yliportimo och Matthijs Admiraal kommer att fortsätta driva verksamheten på ön. Yliportimo är från Åbo och Admiraal från Nederländerna. Båda har tidigare bott och arbetat i olika delar av världen och väljer nu att landa i Åbolands skärgård.

Åbolands Skärgårdsstiftelse har gjort avtal med de nya företagarna. Stiftelsen verkar för en livskraftig skärgård och ser det som värdefullt att ett ungt par vill driva verksamheten och bosätta sig i skärgården.

Läs också