Hoppa till huvudinnehåll

Spanska supportrar visade sitt hat mot Pique – hånades under landslagsträning

Gerard Pique (förgrunden) går till Spaniens träning.
Gerard Pique (mitten) attackerades verbalt på vägen till träningsplanen. Gerard Pique (förgrunden) går till Spaniens träning. Gerard Piqué,Spaniens herrlandslag i fotboll

Vissa spanjorer tycker inte om Gerard Piques positiva inställning till Kataloniens självständighetsomröstning. Spanska supportrar busvisslade och kastade in objekt då landslaget tränade.

Spaniens första träningspass efter den katalanska folkomröstningen var kaotiskt. Pique möttes av busvisslingar och rop då spelarna gick till träningsplanen.

På läktaren fanns det också banderoller med fula ord riktade mot Pique.

Hoppa över Twitterpostning

Träningspasset blev bara 23 minuter långt. Efter den tidiga avslutningen kastade publiken in objekt mot spelarna och fortsatte visa sitt missnöje.

Hoppa över Twitterpostning

Spanien förbereder sig för fredagens VM-kvalmatch mot Albanien i Alicante.

Piques politiska ställningstagande bakom känslorna

Det är Piques positiva inställning till katalanernas självständighetsomröstning som rört upp känslorna. Barcelona-spelaren Pique är född och uppvuxen i Barcelona

– Man kan rösta för eller emot, men det viktigaste är att rösta. Under Francos diktatur fick man inte göra det, men det ska man få göra nu, sade Pique i samband med Barcelonas match, som spelades framför tomma läktare.

Kan sluta i landslaget

I samma veva talade Pique om att sluta i landslaget. Det var uppenbart att den katalanska situationen är en hjärtefråga för Pique, som öppnade för att sluta i landslaget.

– Hittills har jag kunnat spela för landslaget eftersom så många spanjorer fördömer regeringens aktioner. Men om någon nu anser att jag blir ett problem så har jag inget emot att sluta i landslaget helt och hållet, tillägger han.

Nittio procent av katalanerna som röstade sade ja till självständighet i valet som präglades av våldsamheter.

Spanien anser att omröstningen inte var legitim.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport