Hoppa till huvudinnehåll

Åbo stadsteater sätter upp Sagan om ringen

Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia (12) Kuvassa Klonkku (Andy Serkis).
Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia (12) Kuvassa Klonkku (Andy Serkis). Bild: Yle Kuvapalvelu Trilogin om Härskarringen,Sagan om de två tornen,Gollum

Åbo stadsteater storsatsar under vårsäsongen. Det blir hela fem premiärer, bland dem Sagan om ringen.

J. R. R. Tolkiens saga får sin premiär på stora scenen den 15 februari. Det är alla tiders största uppsättning av denna pjäs på teater i Finland.

Mastodontpjäsen har en speltid på 3 timmar fyrtio minuter och två pauser ingår.

Mikko Kouki står för regin och i rollerna ses bland andra Stefan Karlsson, Hannes Suominen, Anna Victoria Eriksson, Mika Kujala och Markus Järvenpää.

 • Boris Johnson i Berlin - beredd att kompromissa kring brexitavtal

  Merkel uppgav att EU är beredda att förhandla kring handeln.

  Storbritanniens premiärminister Boris Johnson sade i dag att Storbritanniens nuvarande utträdesavtal med EU är oacceptabelt under en gemensam presskonferens med Tysklands förbundskansler Angela Merkel under Johnsons besök i Berlin.

 • 40 kor på vift i skogen i Laukas - nu ska de avlivas

  Expert: Djur förvildas snabbt ute i skogen.

  I Vehniätrakten i Laukas har en hjord på cirka 40 nötkreatur varit på fri fot i skogen sedan våren. På tisdagen ställdes läget på sin spets då djuren, som trängt sig in på gårdar och vägar, började utgöra en fara för folk i området. Just nu håller hjorden till i skogen nära bondgården.

 • Sopkärl vid rastplatsen i Horsbäck efterlyses

  Problemet lyfts fram i ett invånariniativ.

  Raseborgs stad kommer nu vända sig till Trafikledsverket Väylä med en önskan om att det skulle placeras sopkärl på rastplatsen invid riksväg 25 i Horsbäck.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland