Hoppa till huvudinnehåll

Mikael Grannas vill gärna fortsätta som kommundirektör i Sibbo

Kommundirektör Mikael Grannas och Sibbovargen Sibbe.
Kommundirektör Mikael Grannas vill gärna fortsätta leda Sibbo. Kommundirektör Mikael Grannas och Sibbovargen Sibbe. Bild: Yle/Stefan Härus Sibbo,Mikael Grannas,sibbovargen

Sibbos kommundirektör Mikael Grannas fortsätter gärna på kommundirektörsposten efter det att hans sjuårsperiod tar slut.

Kommunstyrelsen beslöt att lediganslå tjänsten vid sitt möte på tisdag eftersom kommundirektörens kontrakt går ut i slutet av maj 2018.

- Sju år löper snart ut och jag har nog tänkt anmäla mitt intresse för att fortsätta på posten, säger Grannas.

Positivt för både direktör och kommun

En positiv sak med att det ännu är åtta månader kvar av kommundirektörens sjuårsperiod, är att Grannas - om han inte skulle väljas - har tillräckligt med tid att fundera på vad som ska ske efter den sista maj.

För kommunens del skulle det i ett sådant läge innebära en tillräckligt lång inkörningsperiod för en ny direktör.

- Om jag inte väljs för en fortsättning, så har jag tillräckligt med tid att försöka hitta en annan tjänst. För kommunens del skulle det betyda att det skulle finnas tillräckligt med tid för en smidig övergång, säger Grannas.

Har du känt det som självklart att igen söka tjänsten?

- Jag har varit riktigt nöjd här i Sibbo. Det är en dynamisk kommun, det finns beredskap för att fokusera på framtiden och för att göra till och med smågalna saker ibland, vilka också kan resultera i en modern profil för kommunen, säger Grannas.

Sockengården i Sibbo och blommor i september
Kommundirektör Mikael Grannas har arbetat i snart 6,5 år i Sockengården i Nickby. Sockengården i Sibbo och blommor i september Bild: Yle/Fredrika Sundén sockengården i sibbo

Positiv drive bland de kommunanställda

Kommunen växer snabbt och Grannas medger att det inte alltid är lätt att hålla jämna steg med utvecklingen.

- Trots att det inte alltid är lätt att hänga med i de förändringar som sker, så finns det trots allt hos de kommunanställda en positiv drive, säger Grannas.

Tanken i Sibbo är att göra kommundirektörstjänsten till en tillsvidareanställning. Enligt kommunstyrelseordförande Kaj Lindqvist (SFP) är det lättare att få sökande om direktörstjänsten inte är tidsbunden.

- Det är ju politikerna som bestämmer hur de vill ha det i det här fallet, men visst ökar det mitt intresse för posten om tjänsten inte är tidsbunden utan enligt principen tillsvidare, säger kommundirektör Mikael Grannas.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland