Hoppa till huvudinnehåll

Ledd verksamhet ska minska på skadegörelsen i Sundom

Klätterställningen är vandaliserad vid Sundom skola i Vasa.
Klätterställningen vid Sundom skola förstördes. Klätterställningen är vandaliserad vid Sundom skola i Vasa. Bild: Niklas Falk Sundom,skadegörelse,vandalisering

Vasas 4H ska anställa ett par personer som kan ordna verksamhet för Sundoms ungdomar. På det sättet hoppas man minska på skadegörelsen i byn.

Skadegörelsen i Sundom under den gångna sommaren har väckt uppmärksamhet. Nu har Sundom områdeskommitté, staden, Vasas 4H och Sundom UF kommit överens om vad som bör göras.

Studerande kan fungera som ledare

Man ska vaska fram ett par personer som kunder ordna någon slags verksamhet för ungdomarna i Sundom UF under ett par kvällar i veckan. Dessa personer fiskar man efter bland annat bland studerande på Åbo Akademi och Novia.

Sundom UF håller redan öppet på fredagskvällar i egen regi. Nu ska man alltså utöka med två kvällar och ansvaret för de kvällarna ligger på 4H.

- Vi kom överens med Vasas 4H att de betalar lönen för ledarna, säger Tuula Ahonpää, chef för ungdomsservice på Vasa stad.

Man ska tillsammans med ungdomarna komma fram till vilka typer av aktiviteter som erbjuds.

Men Sundom UF stängs för renovering från och med årsskiftet. Var man ska hålla hus efter det finns det ännu inga konkreta förslag på.