Hoppa till huvudinnehåll

Målkalas i EM-kvalet – Finland kryssade mot Polen

Fredrik Jensen.
Fredrik Jensen gjorde mål mot Polen. Fredrik Jensen. Bild: imago/Eibner Europa/ All Over Press Fredrik Jensen

Finland och Polen bjöd på en svängig match i EM-kvalet som slutade 3–3. Finlands mål gjordes av Sebastian Dahlström, Kaan Kairinen och Fredrik Jensen.

Finlands U21-landslag inledde EM-kvalet svagt då laget bara fick oavgjort 1–1 på hemmaplan mot Färöarna för en månad sedan.

Då kvalet i kväll fortsatte med bortamatch mot Polen blev det kryss igen. Polen ledde matchen i två repriser men Finland kom tillbaka och lagen delade på poängen.

– Vi visade styrka då vi kom i kapp. Vi kan vara nöjda med det här resultatet, jag lyfter på hatten för alla spelare, säger chefstränaren Tommi Kautonen till FNB.

Dahlström, Kairinen och Jensen

Polen tog ledningen i den sjunde minuten men den ledningen höll bara i en minut. Santeri Hostikka snurrade upp en försvarare och spelade fram bollen till en fri Sebastian Dahlström som satte in kvitteringen.

Kaan Kairinen gjorde Finlands mål i den första kvalmatchen och i den 61:a minuten blev han målskytt igen då han gav Finland ledningen. Men inte heller Finlands ledning höll speciellt länge. I den 68:e minuten kvitterade Polen och tre minuter senare tog laget ledningen igen.

Finland fick ändå det sista ordet i matchen. Då en dryg kvart återstod att spela kvitterade Fredrik Jensen efter en hörna.

Kvalet fortsätter för Finlands del på tisdag då man möter Danmark på hemmaplan.

Resultat:

Polen – Finland 3–3
7 min 1–0 Dawid Kownacki
8 min 1–1 Sebastian Dahlström
61 min 1–2 Kaan Kairinen
68 min 2–2 Pawel Tomczyk
71 min 3–2 Dawid Kownacki
76 min 3–3 Fredrik Jensen