Hoppa till huvudinnehåll

Modric jämför Finland med Kosovo: "Otroligt att vi backade hem mot Finland, av alla lag"

Luka Modric med bollen mot Finland.
Luka Modric fick en tuff behandling av Finland. Luka Modric med bollen mot Finland. Luka Modrić,Kroatiens herrlandslag i fotboll,Finlands herrlandslag i ishockey

Den kroatiska storstjärnan Luka Modric var rejält uppretad efter det oavgjorda resultatet mot Finland. ”Situationen är katastrofal”, sade Modric enligt Goal.

Efter 1–1 mot Finland var det en förbannad Luka Modric som mötte pressen.

Kroatien har underpresterat rejält den senaste tiden och poängtappet mot Finland var ett ordentligt bakslag i jakten på en VM-plats. Modric vägrade ge sitt stöd åt tränaren Ante Cacic, som nu har sparkats.

– Den brutala sanningen är att situationen är katastrofal, men vi har fortfarande chansen att rätta till det hela, sade Modric enligt Goal.

Jämför Finland med Kosovo

Fotbollsfinland har fått glädja sig över sju poäng på de tre senaste matcherna. Men i Modric böcker är Finland fortfarande en blåbärsnation.

Modric kan inte förstå Kroatiens passivitet efter ledningsmålet.

– Det är otroligt att vi började backa hem mot Finland, av alla lag.

Luca Modric spelar länge i Real Madrid.
Modric håller till vardags till i Real Madrid och är det kroatiska landslagets största profil. Luca Modric spelar länge i Real Madrid. Bild: imago/Team 2/ All Over Press Luka Modrić,Real Madrid,Kroatiens herrlandslag i fotboll,La Liga

– Att Kroatien väntade på slutvisslingen mot ett lag som Finland är … det är otroligt att vi har det tufft mot länder som Kosovo och Finland, som vi tidigare lätt skulle ha vunnit över, säger Modric.

Kroatien spelar borta mot Ukraina i en ödesmatch på måndag. Om inte Kroatien tar poäng dör VM-drömmen.

Läs också