Hoppa till huvudinnehåll

Krista Siegfrids och Janne Grönroos har gift sig

Krista Siegfrids Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa.
Krista Siegfrids Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa. Bild: Yle / Miikka Varila

För fyra år sedan stod sångerskan Krista Siegfrids för ett ytterst offentligt frieri då hon äntrade Eurovisionsscenen iförd brudklänning sjungandes "Marry me".

I det privata var rollerna ombytta. Det var pojkvännen Janne Grönroos, tidigare profil på Yle X3M, som stod för frieriet.

Och i lördags stod bröllopet i Siegfrids hemstad Kaskö.

Skip Instagram post

"Tänk att jag fick gifta mig med min absoluta favoritmänniska i min vackra hemstad Kaskö. Älskade Janne, tack för att jag får leva med dej." skriver Krista Siegfrids på Instagram.

Siegfrids och Grönroos har varit ett par i över tretton år, ända sedan de studerade pedagogik i Vasa. Ingendera blev lärare.

Krista Siegfrids, 2013
Eurovisions Song Contest i Malmö 2013 Krista Siegfrids, 2013 Bild: Yle 2013

Krista Siegfrids blev känd för en bredare publik bland annat genom talangjakten The Voice. Hon har deltagit i både Tävlingen för ny Musik UMK, svenska Melodifestivalen och Eurovision Song Contest samt arbetat som programledare för bland annat UMK.

Janne Grönroos arbetar som programledare på Aftonbladet Morgon.

 • Djurens julfred omtyckt bland djurägare i Åbo

  Katter, hundar, kaniner och en häst deltog i evenemanget.

  Förr gick utlysningen av julfreden främst ut på att freda de vilda djuren i skogen. I över tio år har kyrkan i Åbo tillsammans med Åbo Djurskyddsförening utlyst djurens julfred också för husdjuren. Många trotsade kylan och besökte Mikaelskyrkan.

 • Simon Skrabb vill inte starta några rykten, men blickar redan vidare i karriären: "Tiden börjar ju vara inne"

  Har två år kvar på kontraktet med IFK Norrköping.

  Simon Skrabb sade redan när han flyttade från Jakobstad och FF Jaro till allsvenskan att Sverige bara är ett mellansteg på vägen. Hans dröm och mål är alltjämt spel i de större ligorna i Europa. Nu handlar det om att vara hel och spela så bra som möjligt så kan en massa grejer hända under året, säger Skrabb till Yle Sporten.

 • Över sju kilometer hög askpelare stiger från indonesisk vulkan

  Vulkanen Supotan fick två utbrott på söndagsmorgonen.

  Ett vulkanutbrott i centrala Indonesien har skapat en 7500 meter hör askpelare Vulkanen Supotan i norra Sulawesi hade två utbrott på söndagsmorgonen, uppger den indonesiska katastrofmyndighetens talesman Sutopo Purwo Nugroho.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje