Hoppa till huvudinnehåll

Malinen: Det ska inte vara omöjligt att redan från start spela som i andra halvlek

Juha Malinen svarar på frågor.
Juha Malinen är till vardags tränare för RoPS i fotbollsligan. Juha Malinen svarar på frågor. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Juha Malinen

Yles expertkommentatorer Juha Malinen och Petri Pasanen är nöjda över hur de blåvita fotbollsherrarna avslutade VM-kvalet. Inte minst över hur laget spelar efter halvtid. Det finska laget ser skickligt ut och verkar drypa av självförtroende, sade Malinen efter den andra halvleken Åbo.

Även Markku Kanerva var nöjd.

– Laget visade igen prov på karaktär genom att kvittera två gånger. Vi kom bättre med i spelet i andra halvlek. Jag är stolt över hur vi avslutade VM-kvalet. Spelarnas karaktär och kampvilja syntes på planen, sade Finlands förbundskapten.

I Yles studio tyckte både fotbollstränaren Malinen och den före detta landslagsspelaren Pasanen att de fick valuta för pengarna.

– Kanervas landslag verkar alltid bjuda på stor underhållning i andra halvlek. Det finns verkligen mycket sevärt, sade Malinen.

"Verkar drypa av självförtroende"

Framför allt faller spelet mot slutet av matcherna RoPS-tränaren i smaken.

– Efter halvtid – och inte bara i den här matchen – ser det finska laget skickligt ut och verkar drypa av självförtroende.

– Nu handlar det om hur man ska få laget att spela på samma sätt från början av matchen. Jag tror inte att det ska vara helt omöjligt, sade Malinen.

Pasanen tyckte att Malinen slog huvudet på spiken.

– Finlands lagledning funderar på helt samma sak. Skulle någon ha ett svar på det skulle de säkerligen vara redo att betala en hel del.

Har Finland realistiska chanser att gå till EM 2020?

Ja
70.8% (85 röster)
Nej
29.2% (35 röster)
Antal avgivna röster: 120

Läs också