Hoppa till huvudinnehåll

Raseborg vill locka mera utländska turister

Raseborgs slottsruiner.
Den nya turistchefen ska locka utländska turister till Raseborg. I staden finns bland annat den medeltida borgen Raseborgs slott. Raseborgs slottsruiner. Bild: Yle/Nicole Hjelt Raseborgs slott,Snappertuna

Raseborg kan få turistchef i stället för en ledande turistsekreterare i februari nästa år. Genom att utnämna en turistchef hoppas staden höja profilen inom turistsektorn.

Ledande turistsekreterare Viveca Blomberg går i pension i slutet av januari. I samband med det ska befattningen som ledande turistsekreterare dras in.

I stället ska staden få en turistchef, föreslår stadsutvecklingssektionen.

Locka utländska turister till Raseborg

Genom att utnämna en turistchef vill staden höja profilen inom turistsektorn. Turistchefen ska bland annat jobba med att locka mera utländska turister till Raseborg.

Ledande turistsekreterare Viveca Blomberg i dörren till turistbyrån i Ekenäs
Nuvarande turistsekreteraren Viveca Blomberg går i pension. Ledande turistsekreterare Viveca Blomberg i dörren till turistbyrån i Ekenäs Bild: Yle/Monica Slotte viveca blomberg,Raseborg

Stadsutvecklingsssektionen föreslår stadsstyrelsen att tjänsten som turistsekreterare dras in och att staden får en turistchef.

Hör till stadsutvecklingen

Om stadsstyrelsen godkänner förslaget ledigförklaras jobbet. Sista ansökningsdag är 15 november.

Turismen i Raseborg hör till den nya stadsutvecklingsavdelningen som inledde sitt arbete i början av det här året.

Utvecklingschef Fredrika Åkerö är förman för de åtta anställda. Hon har också budget- och personalansvar för avdelningen.

Raseborgs stadsstyrelse godkände förslaget om att omvandla och ledigförklara tjänsten vid sitt möte måndagen den 16 oktober.