Hoppa till huvudinnehåll

Vill du jobba som chef för BUU-klubben, Bärtil och Hajbo? Yle söker en ansvarig producent och en producent för genren barn

BUU-klubbens app
BUU-klubbens app Bild: BUU-klubbens applikation BUU-klubben

Brinner du för att göra reklamfritt innehåll av hög kvalitet för finlandssvenska barn? Vill du leda ett kreativt och ambitiöst team? Då kan det här vara drömjobbet för dig!

Yle söker nu en ansvarig producent för genren barn och en producent för innehåll riktat till barn under skolåldern. De båda jobben är lediganslagna till den 15 oktober.

Ansvarig producent för genren barn

Vi söker en ansvarig producent för barn och unga. Personen ska ha en stark vilja att utveckla innehåll som är tryggt, oberoende och skapar delaktighet. Som ansvarig producent leder du den innehållsliga utvecklingen inom en genre där medievanorna förändras i snabb takt och i ett public service-bolag där barninnehållet värderas högt.

Den ansvariga producenten ansvarar för allt innehåll som Svenska Yle gör för både små och stora barn, med älskade koncept som BUU-klubben och Hajbo i spetsen, och leder Svenska Yles barnredaktion.

Till den ansvariga producentens roll hör en växande kontakt med produktionsbolag som gör innehåll för Svenska Yle, och ett tätt samarbete med de andra nordiska public service-bolagen och deras barngrupper.

Du trivs med att ha många bollar i luften och hålla i varierande projekt. Förutom att du är en kreativ person med tydliga innehållsvisioner, har du ett starkt helhetstänk och ett strukturerat arbetssätt. Du har budget- och personalansvar för barngenren och sitter med i Svenska Yles utvidgade styrgrupp.

Vi vill att du har erfarenhet av att jobba som chef och vi uppskattar kunskap om målgruppen. Vi ser det som en stor fördel om du arbetat med tv- eller annat videoinnehåll, och uppskattar erfarenhet av att utveckla innehåll för nya plattformar.

Sök jobbet här.

Programvärd Staffan Gräsbeck med strumpartisterna i första semifinalen.
Programvärd Staffan Gräsbeck med strumpartisterna i första semifinalen. Bild: Yle Kuvapalvelu/Jyrki Valkama BUU-klubben,Yle Fem,Yle Teema & Fem,staffan gräsbeck

Producent för innehåll riktat till barn under skolåldern

Vi söker också en påhittig och fantasifull innehållsproducent för småbarnsgruppen inom genren barn. Personen ska ha förmågan och viljan att kasta sig i den fascinerande värld som intresserar barn under skolåldern.

Producenten tar hand om den yngsta men kanske mest hängivna delen av vår publik, 3-7 åringarna, och ser till att flaggskeppet BUU-klubben mår bra och fortsätter utvecklas som en trygg och inspirerande mötesplats.

Som producent håller du i planering och produktion av allt som görs inom ramen för BUU-klubben på alla plattformar: tv, radio, webb, BUU-appen, sociala medier och evenemang och du leder det team som jobbar med småbarnsinnehåll. Du samarbetar också med utomstående aktörer och frilansare.

Vi vill att du har ett genuint intresse för och kunskap om småbarnsmålgruppen och erfarenhet av ledarskap.Tidigare erfarenhet av att jobba med tv- eller videoproduktion är en stor fördel, liksom erfarenhet av att jobba med innehåll för digitala plattformar.

Du rapporterar till den ansvariga producenten för barn.

Sök jobbet här.

På frågor svarar innehållscheferna Anna Forth (anna.forth@yle.fi) 040-7372370 och Kerstin Häggblom (kerstin.haggblom@yle.fi) 040-5570095.

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • Efter #metoo - nu tar också BUU-klubben upp kroppsmedvetenhet för barn

  "Viktigt att tidigt tala om psykisk och fysisk integritet."

  Ska det överhuvudtaget gå att ändra på mönster och attityder måste man börja med barnen. Så resonerar Svenska Yles barnredaktion som nu lyfter fram frågor kring den egna kroppen, fysisk närhet och gränser. Vi ger också föräldrar verktyg att tala om de här frågorna, skriver Malin Olkkola, som är en av BUU-klubbens programledare.

 • BUU-appen: en lekplats att utforska i egen takt

  Vad är BUU-appen? Vad kan man göra där? Svaren finns här!

  BUU-klubbens app får ett nytt juligt utseende och ett minispel med jultema. Appeninnehåller inget material som inte är lämpligt för barn och materialet är underhållande, säger appens kodare Dan Huiko.

 • Åtta digitala färdigheter du ska lära dina barn

  Åtta tips för smartare och säkrare medieanvändning.

  Medievärlden svämmar över av material och det är svårt nog att följa med i sitt eget flöde för att inte tala om att ha koll på sina barns flöden. Här får du åtta råd på färdigheter det är bra att du lär dina barn.

 • Djur i tv-studion - så här kan det gå!

  Det krävs kreativitet då man regisserar spindlar och hästar.

  Det är roligt att ha djur med i barnprogram på tv. Men det krävs en hel del kreativitet då man regisserar djur som spindlar eller hästar. Nu vill vi som gör barnprogram på Svenska Yle dela de bästa berättelserna med er.

 • Glada lekstunder med BUU-klubbens nya app

  BUU-klubbens nya app finns att ladda ner.

  En fantasifull och lite knasig, men samtidigt trygg och bekant BUU-värld. Spelaren har sällskap av figurer ur BUU-klubben, som t.ex. BUU-stämpeln, Bärtil och Isa Gris och karaktärerna från Hittehatt. Det finns en massa att upptäcka - det mesta i världen går att dutta på och interagera med. Det finns också en uppsättning minispel för barn som hellre vill spela med mera uttalad målsättning.

Nyligen publicerat - Barn