Hoppa till huvudinnehåll

Vill du jobba som chef för BUU-klubben, Bärtil och Hajbo? Yle söker en ansvarig producent och en producent för genren barn

BUU-klubbens app
BUU-klubbens app Bild: BUU-klubbens applikation BUU-klubben

Brinner du för att göra reklamfritt innehåll av hög kvalitet för finlandssvenska barn? Vill du leda ett kreativt och ambitiöst team? Då kan det här vara drömjobbet för dig!

Yle söker nu en ansvarig producent för genren barn och en producent för innehåll riktat till barn under skolåldern. De båda jobben är lediganslagna till den 15 oktober.

Ansvarig producent för genren barn

Vi söker en ansvarig producent för barn och unga. Personen ska ha en stark vilja att utveckla innehåll som är tryggt, oberoende och skapar delaktighet. Som ansvarig producent leder du den innehållsliga utvecklingen inom en genre där medievanorna förändras i snabb takt och i ett public service-bolag där barninnehållet värderas högt.

Den ansvariga producenten ansvarar för allt innehåll som Svenska Yle gör för både små och stora barn, med älskade koncept som BUU-klubben och Hajbo i spetsen, och leder Svenska Yles barnredaktion.

Till den ansvariga producentens roll hör en växande kontakt med produktionsbolag som gör innehåll för Svenska Yle, och ett tätt samarbete med de andra nordiska public service-bolagen och deras barngrupper.

Du trivs med att ha många bollar i luften och hålla i varierande projekt. Förutom att du är en kreativ person med tydliga innehållsvisioner, har du ett starkt helhetstänk och ett strukturerat arbetssätt. Du har budget- och personalansvar för barngenren och sitter med i Svenska Yles utvidgade styrgrupp.

Vi vill att du har erfarenhet av att jobba som chef och vi uppskattar kunskap om målgruppen. Vi ser det som en stor fördel om du arbetat med tv- eller annat videoinnehåll, och uppskattar erfarenhet av att utveckla innehåll för nya plattformar.

Sök jobbet här.

Programvärd Staffan Gräsbeck med strumpartisterna i första semifinalen.
Programvärd Staffan Gräsbeck med strumpartisterna i första semifinalen. Bild: Yle Kuvapalvelu/Jyrki Valkama BUU-klubben,Yle Fem,Yle Teema & Fem,staffan gräsbeck

Producent för innehåll riktat till barn under skolåldern

Vi söker också en påhittig och fantasifull innehållsproducent för småbarnsgruppen inom genren barn. Personen ska ha förmågan och viljan att kasta sig i den fascinerande värld som intresserar barn under skolåldern.

Producenten tar hand om den yngsta men kanske mest hängivna delen av vår publik, 3-7 åringarna, och ser till att flaggskeppet BUU-klubben mår bra och fortsätter utvecklas som en trygg och inspirerande mötesplats.

Som producent håller du i planering och produktion av allt som görs inom ramen för BUU-klubben på alla plattformar: tv, radio, webb, BUU-appen, sociala medier och evenemang och du leder det team som jobbar med småbarnsinnehåll. Du samarbetar också med utomstående aktörer och frilansare.

Vi vill att du har ett genuint intresse för och kunskap om småbarnsmålgruppen och erfarenhet av ledarskap.Tidigare erfarenhet av att jobba med tv- eller videoproduktion är en stor fördel, liksom erfarenhet av att jobba med innehåll för digitala plattformar.

Du rapporterar till den ansvariga producenten för barn.

Sök jobbet här.

På frågor svarar innehållscheferna Anna Forth (anna.forth@yle.fi) 040-7372370 och Kerstin Häggblom (kerstin.haggblom@yle.fi) 040-5570095.

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP

Nyligen publicerat - Barn

 • Lär dig kontrollera ditt inre monster med BUU-klubben

  BUU-klubben hjälper alla att förstå och hantera känslor.

  Vad kan man göra om man är riktigt arg? Hur pratar man om känslor? Den här veckan har BUU-klubben känslohantering och våld som tema. BUU-klubbsledare Lisa Gerkman hoppas att alla lär sig något.

 • MGP 2018: Rösta så här

  Så här röstar du i MGP-finalen

  Efter MGP-finalen kommer en artist stå som vinnare – och DU kan vara med och bestämma vem det blir! Rösta genom att skicka SMS med artistens startnummer till 050 90 200 50.

 • Kom och se MGP-showen live på genrepet!

  Upplev MGP-showen på plats i Yles tv-studio på lördag 6.10.

  Upplev MGP-showen på plats i Yles tv-studio i Helsingfors. Genrepet visas på dagen kl. 13-16 och är identiskt med direktsända tv-finalen på kvällen.

 • MGP 2018: Edith

  Edith Nyroos är finalist i MGP 2018.

  Edith Nyroos är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 6 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • MGP 2018: Moski och Zingo

  Moski och Zingo gillar att dansa!

  Moski och Zingo, som består av Moa Wulff och Signe Rönnlund, är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 6 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • MGP 2018: Milou

  Milou Sederlöf är finalist i MGP 2018.

  Milou Sederlöf är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 6 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • MGP 2018: Tyra

  Tyra Wingren är finalist i MGP 2018.

  Tyra Wingren är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 6 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • MGP 2018: Tinja

  Tinja Höglund är finalist i MGP 2018.

  Tinja Höglund är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 6 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • MGP 2018: Sofie

  Sofie Jansson är finalist i MGP 2018.

  Sofie Jansson är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 6 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • MGP 2018: ITS 3

  ITS 3 har varit vänner sedan dagis.

  ITS 3 som består av Samira Kanji, Tilda Nevaste och Isabel Ström är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 6 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.