Hoppa till huvudinnehåll

Vill du jobba som chef för BUU-klubben, Bärtil och Hajbo? Yle söker en ansvarig producent och en producent för genren barn

BUU-klubbens app
BUU-klubbens app Bild: BUU-klubbens applikation BUU-klubben

Brinner du för att göra reklamfritt innehåll av hög kvalitet för finlandssvenska barn? Vill du leda ett kreativt och ambitiöst team? Då kan det här vara drömjobbet för dig!

Yle söker nu en ansvarig producent för genren barn och en producent för innehåll riktat till barn under skolåldern. De båda jobben är lediganslagna till den 15 oktober.

Ansvarig producent för genren barn

Vi söker en ansvarig producent för barn och unga. Personen ska ha en stark vilja att utveckla innehåll som är tryggt, oberoende och skapar delaktighet. Som ansvarig producent leder du den innehållsliga utvecklingen inom en genre där medievanorna förändras i snabb takt och i ett public service-bolag där barninnehållet värderas högt.

Den ansvariga producenten ansvarar för allt innehåll som Svenska Yle gör för både små och stora barn, med älskade koncept som BUU-klubben och Hajbo i spetsen, och leder Svenska Yles barnredaktion.

Till den ansvariga producentens roll hör en växande kontakt med produktionsbolag som gör innehåll för Svenska Yle, och ett tätt samarbete med de andra nordiska public service-bolagen och deras barngrupper.

Du trivs med att ha många bollar i luften och hålla i varierande projekt. Förutom att du är en kreativ person med tydliga innehållsvisioner, har du ett starkt helhetstänk och ett strukturerat arbetssätt. Du har budget- och personalansvar för barngenren och sitter med i Svenska Yles utvidgade styrgrupp.

Vi vill att du har erfarenhet av att jobba som chef och vi uppskattar kunskap om målgruppen. Vi ser det som en stor fördel om du arbetat med tv- eller annat videoinnehåll, och uppskattar erfarenhet av att utveckla innehåll för nya plattformar.

Sök jobbet här.

Programvärd Staffan Gräsbeck med strumpartisterna i första semifinalen.
Programvärd Staffan Gräsbeck med strumpartisterna i första semifinalen. Bild: Yle Kuvapalvelu/Jyrki Valkama BUU-klubben,Yle Fem,Yle Teema & Fem,staffan gräsbeck

Producent för innehåll riktat till barn under skolåldern

Vi söker också en påhittig och fantasifull innehållsproducent för småbarnsgruppen inom genren barn. Personen ska ha förmågan och viljan att kasta sig i den fascinerande värld som intresserar barn under skolåldern.

Producenten tar hand om den yngsta men kanske mest hängivna delen av vår publik, 3-7 åringarna, och ser till att flaggskeppet BUU-klubben mår bra och fortsätter utvecklas som en trygg och inspirerande mötesplats.

Som producent håller du i planering och produktion av allt som görs inom ramen för BUU-klubben på alla plattformar: tv, radio, webb, BUU-appen, sociala medier och evenemang och du leder det team som jobbar med småbarnsinnehåll. Du samarbetar också med utomstående aktörer och frilansare.

Vi vill att du har ett genuint intresse för och kunskap om småbarnsmålgruppen och erfarenhet av ledarskap.Tidigare erfarenhet av att jobba med tv- eller videoproduktion är en stor fördel, liksom erfarenhet av att jobba med innehåll för digitala plattformar.

Du rapporterar till den ansvariga producenten för barn.

Sök jobbet här.

På frågor svarar innehållscheferna Anna Forth (anna.forth@yle.fi) 040-7372370 och Kerstin Häggblom (kerstin.haggblom@yle.fi) 040-5570095.

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • Ett år med Bärtils bokklubb

  BUU-klubben tipsar om böcker för barn.

  Är vädret ruskigt under jullovet? Plocka fram ert eget sagotäcke och en hög med böcker och läs tillsammans med barnen!

 • Bärtils bokklubb: BUUs boktips

  Här är listan på böckerna i Bärtils bokklubb under våren.

  BUU-klubbsledarna tipsar om böcker att läsa tillsammans och titta i. Här är listan på de bilderböcker som under våren syns i BUU-klubben inom ramen för läskampanjen Bärtils bokklubb.

 • BUU-appen: en lekplats att utforska i egen takt

  Vad är BUU-appen? Vad kan man göra där? Svaren finns här!

  BUU-klubbens app får ett nytt juligt utseende och ett minispel med jultema. Appeninnehåller inget material som inte är lämpligt för barn och materialet är underhållande, säger appens kodare Dan Huiko.

 • Vi ger ut 24 helt nya finlandssvenska sagor - här hittar du dem!

  Älgen Emil, Bubba Kanin och Fiskmåsen Tova på äventyr.

  I sagorna följer vi med Älgen Emil, Bubba Kanin och Fiskmåsen Tova på deras äventyr på Klövholmen ute i skärgården. Äventyren läses upp av Oskar Pöysti och hittas bakom luckorna i BUU-klubbens julkalender på Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Många julkalendrar i år – alla hittar en favorit

  På Svenska Yle finns ett brett utbud av julkalendrar i år.

  Ett brett utbud av julkalendrar finns på Svenska Yle i år. Förutom BUU-klubbens julkalender i Korvatunturis bibliotek som sänds varje dag från och med 1 december kan man se andra julkalendrar, bland annat Barna Hedenhös uppfinner julen.

 • Finland 100 år ur barnperspektiv

  Visst kan man berätta om historia för småbarn!

  Visst kan man berätta om historia för småbarn! Låt barnen följa med Oskar Pöysti och lära sig vad som hände när Finland blev självständigt.

 • Barn i 100 år

  Dramaserie om barn i Finland under 100 år.

  En dramaserie om barn i Finland under100 år av självständighet.

 • Sluta aldrig att tala om mobbning

  Barnens egna berättelser om hur de upplevt mobbning.

  Under hösten bad Hajbo barn skicka in sina berättelser om hur de upplevt mobbning. Förvånansvärt många barn tog kontakt och berättade att de blivit mobbade och utfrysta. Många var också villiga att dela med sig av sin mobbningshistoria.

 • Hajbo vill engagera 8–13-åringarna

  Producenten Sandra Wikstrand vill skapa en dialog.

  – Vi vill skapa en dialog och vara en källa till inspiration i 8-13-åringarnas vardag, och därför jobbar vi webben och nätet först, säger producenten för Hajbo Sandra Wikstrand på Svenska Yle.

 • Kocka på

  Matglädje för småbarn

  Här får du många roliga tips på vad man kan kocka tillsammans med barn.

 • Glada lekstunder med BUU-klubbens app

  BUU-klubbens nya app finns att ladda ner.

  En fantasifull och lite knasig, men samtidigt trygg och bekant BUU-värld. Spelaren har sällskap av figurer ur BUU-klubben, som t.ex. BUU-stämpeln, Bärtil och Isa Gris och karaktärerna från Hittehatt. Det finns en massa att upptäcka - det mesta i världen går att dutta på och interagera med. Det finns också en uppsättning minispel för barn som hellre vill spela med mera uttalad målsättning.

 • 20 år med BUU-klubben

  BUU-klubben fyller 20, får sin trettionde programledare.

  Under sina tjugo år har BUU-klubben utvecklats till en central svenskspråkig platform för barn i Finland. BUU-klubben stärker barnens identitet och lotsar dem både in i vardagens mysterier och ut i världen.

Nyligen publicerat - Barn