Hoppa till huvudinnehåll

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt utbildar livsstilscoacher

Två ben med löpskor tar ett steg.
Utbildningen kallas "Proffs på livsstilscoachning". Den innehåller information om motion, medicinfri sömn och om näringens betydelse samt om kommunikation. Två ben med löpskor tar ett steg. Bild: Mostphotos löpning,skor,joggning,maratonlöpning,fritid,hobbyer,livsstil,hälsa,friluftsliv,springa

Med hjälp av livsstilscoachning vill Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt inverka på sina kunders hälsa. På onsdagen meddelar distriktet att man ska utbilda 200 proffs inom livsstilscoachning.

Vårdmetoder som gäller sömn, motion och näring tas i bruk i det nya utbildningsprogrammet, vilket allt som allt 200 proffs inom social- och hälsovården kommer att delta i.

Utbildningen kallas "Proffs på livsstilscoachning". Den innehåller information om motion, medicinfri sömn och om näringens betydelse samt om kommunikation.

Utbildningen är en del av Vesote-projektet (Effektiv tvärsektoriell rådgivning om levnadsvanor inom social- och hälsovården), som finansieras av social- och hälsovårdsministeriet.

De 100 platserna i den första utbildningsperioden av Egentliga Finlands Vesote-utbildning fylldes snabbt.

- Det finns ett tydligt behov för det här ämnesområdet, eftersom intresset genast var stort. Utbildningen innehåller webbstudier och fem närdagar, säger projektplaneraren Linda Dalbom i ett pressmeddelande.

Läs också