Hoppa till huvudinnehåll

Lionel Messi sköt Argentina till fotbolls-VM

Lionel Messi ledde Argentina till VM-slutspelet i Ryssland.
Lionel Messi ledde Argentina till VM-slutspelet i Ryssland. Lionel Messi ledde Argentina till VM-slutspelet i Ryssland. Lionel Messi,Argentinas herrlandslag i fotboll

Argentina var illa ute i det sydamerikanska VM-kvalet och låg också under borta mot Ecuador med 0-1. Då klev Lionel Messi fram och förde sin nation till VM-slutspelet nästa sommar.

Argentina var piskat att vinna den svåra bortamatchen i den avslutande kvalomgången, men de mörka molnen började hopa sig direkt i matchinledningen.

Romario Ibarra gjorde 1-0 till hemmalaget efter bara 38 sekunders spel, men Argentina reste sig från kallduschen med ett bekant namn i spetsen.

I den 12:e minuten kvitterade Lionel Messi och vid 20 minuters spel stod det redan 2-1 till gästerna med Messi åter som målskytt.

Barcelona-ikonen fullbordade sitt hattrick i den andra halvleken efter en dryg timmes spel.

Argentina gör Brasilien, Uruguay och Colombia sällskap i Ryssland nästa sommar.

Hoppa över Twitterpostning

För Peru väntar playoff mot Nya Zeeland medan Chile, som vunnit de två senaste upplagorna av Copa America blir utanför VM-turneringen.

Grupperna till VM-slutspelet i Ryssland lottas den 1 december.

Resultat, 18:e matchomgången:

Brasilien - Chile 3-0 (0-0)
Ecuador - Argentina 1-3 (1-2)
Paraguay - Venezuela 0-1 (0-0)
Peru - Colombia 1-1 (0-0)
Uruguay - Bolivia 4-2 (2-1)

Sluttabellen, Sydamerikas VM-kval

Brasilien 41 poäng
Uruguay 31 poäng
Argentiina 28 poäng
Colombia 27 poäng
Peru 26 poäng
Chile 26 poäng
Paraguay 24 poäng
Ecuador 20 poäng
Bolivia 14 poäng
Venezuela 12 poäng

USA missar VM

USA har blivit utslaget från VM-fotbollen 2018. Det är första gången sedan 1986 som USA:s herrlag inte spelar i VM-slutspelet.

USA förlorade överraskande mot Trinidad och Tobago med 1-2 på tisdagen. Förlusten i kombination med att Panama vann med 2-1 över Costa Rica och Honduras med 3-2 över Mexiko innebär att USA är utslaget från VM i Ryssland.

Istället går Panama för första gången någonsin till fotbolls-VM. Honduras slutade fyra i kvalgruppen och går till playoff mot Australien.

(Källor: FNB-AFP)

Läs också