Hoppa till huvudinnehåll

Nästan 2000 namn för Almahemmet

Rött silkesband runt hög med papper.
Sammanlagt skrev 1996 personer under namninsamlingen till förmån för ett bevarande samt renoverande av Almahemmet i Kimito. Rött silkesband runt hög med papper. Bild: Yle/Monica Forssell adresser,almahemmet

Hela 1996 personer skrev på för Almahemmet. På torsdagen överräcktes namninsamlingen åt Kimitoöns kommunstyrelseordförande Wilhelm Liljeqvist.

- Vi hoppas du för vidare det här, sa Kimito pensionärsförenings ordförande Carl-Erik Wasén då han överräckte den tjocka luntan med underskrifter åt Liljeqvist.

Vill inte att Almahemmet säljs

På en dryg månad lyckades Kimitoöns fem pensionärsföreningar samla ihop 1996 namn. Det är cirka 35% av de röstberättigade i Kimitoöns kommun.

Min personliga åsikt är att det inte är klokt att göra förhastade beslut utan behålla tak och framför allt kompetens i kommunen― Wilhelm Liljeqvist
Papper överräcks.
Från vänster: Wilhelm Liljeqvist, Car-Erik Wasén, Olof Isberg, Else Broman, Gunilla Awellan, Terttu Saukkonen och Runa Heino. Papper överräcks. Bild: Yle/Monica Forssell adresser,Wilhelm Liljeqvist,Carl-Erik Wasén

Listor har funnits utplacerade på olika håll i kommunen, men inte på kommunens äldreboenden. Det här motiverar föreningarna med att det hade kunnat uppstå situationer där de som skriver under inte är helt på det klara med vad adressen handlar om.

Minimirenovering måste utföras

- Vi vill inte att kommunen säljer åldringshemmen och vi vill att åtminstone en minimirenoverinng utförs på Almahmmet, förklarar Wasén idén med adressen.

Liljeqvist konstaterade i samband med att han tog emot adressen att kommunen får bestämma bara tills vårdreformen träder i kraft.

Han konstaterade också att det i det här skedet råder delade meningar bland politikerna och inom partierna då det gäller frågan om Almahemmets framtid.

- Men min personliga åsikt är att det inte är klokt att göra förhastade beslut utan behålla tak och framför allt kompetens i kommunen.