Hoppa till huvudinnehåll

PSG-bossen utreds för mutbrott

Nasser Al-Khelaifi.
Nasser Al-Khelaifi äger den franska storklubben PSG. Nasser Al-Khelaifi. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Nasser Al-Khelaifi

Det blåser runt Nasser Al-Khelaifi. PSG-ägaren misstänks för att ha begått brott när sändningsrättigheterna till fotbolls-VM såldes.

Det är schweiziska myndigheter som meddelar att de synar Nasser Al-Khelaifi. Orsaken är misstänkt mutbrott.

Al-Khelaifi, som äger Paris Saint-Germain, misstänks för att ha mutat det internationella fotbollsförbundet Fifas före detta generalsekreterare Jerome Valcke. Qatariern ska ha försökt muta Valcke för att arabiska tv-kanalen BeInSports, som Al-Khelaifi också äger, skulle få sändningsrättigheterna till fotbolls-VM 2026 och 2030.

Valcke, som är avstängd från fotbollsverksamhet i tolv år, ska ha förhörts i dag av myndigheterna, enligt nyhetsbyrån AFP. Åklagaren försöker nu säkra tillgångar som Valcke kan ha i Frankrike, Grekland, Italien och Spanien.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport