Hoppa till huvudinnehåll

VN: EIF har obetalda skatter på över 17 000 euro

Paul Akouokou jagar bollen.
Paul Akouokous (i mitten) eventuella flytt till Israel kan ge klirr i kassan. Paul Akouokou jagar bollen. Bild: Yle/ Patric Westerlund fotboll,Ekenäs,Ekenäs IF,Raseborg,Västnyland,Ettan,Division 1 i fotboll för herrar,fotbollsspelare,paul akouokou

Ekenäs IF är i ekonomiska trångmål. Västra Nyland skriver att klubben har obetalda skatter och räkningar som har gått till indrivning.

Aktiebolag Ekenäs Idrottsförening Ab finns med på den protestlista som Kauppalehti publicerade i måndags. Anledningen är obetalda skatter, skriver Västra Nyland.

Summan ligger på 17 358 euro. Dessutom har bolaget obetalda räkningar på flera tusen euro. De har gått till indrivning.

Vd:n Peter Haglund säger till VN att man väntar på hyrespengar för Paul Akoukou. Han är just nu uthyrd till israeliska Beitar och samma klubb kan komma att köpa honom i januari, vilket är det troligaste alternativet.

– Vi har väntat på hyrespengar för Paul Akoukou. Förra veckan då vi fick in pengar betalade vi bort en del av skatteskulden. Vi har en betalningsplan med skattemyndigheterna. Men det är inte lätt för en förening det här med pengar.

Höll aktieemission

Bokslutet visar att bolagets största utgift är personalkostnader. Den summan ligger på drygt 97 000 euro. Enligt Haglund får ett tiotal spelare lön. Dessutom får tränaren och vd:n lön.

Förlusten för 2016 uppgick till 61 000 euro. Året innan låg den på 96 000. Det egna kapitalet var 130 000 euro på minus den sista december 2016.

Genom en aktieemission, som nu är avslutad, har bolaget fått in 93 000 euro. VN skriver att det i protokollet från bolagsstämman i april konstateras att det egna kapitalet har förstärkts och att det var positivt i april då stämman hölls.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport