Hoppa till huvudinnehåll

VPS tappade på stopptid – har inte vunnit på tre månader

VPS-FC Inter.
Philip Njoku sätter kvitteringen på stopptid. VPS-FC Inter. Bild: Harri Bragge/All Over Press Vaasan Palloseura,FC Inter Åbo

Två snabba mål såg ut att förlösa ett helt lag. Då åkte VPS på en ny smäll. Nu är den nattsvarta sviten utan seger uppe i tretton matcher.

VPS snudd på fascinerande dåliga formkurva under den andra delen av ligasäsongen har blivit en av de stora snackisarna i höst.

Ska laget vinna någon match efter mitten på juli? Det har hunnit bli en akut fråga för VPS – och den fortsätter att vara högaktuell.

Vasagänget satte inte stopp för blödningen mot FC Inter, laget som VPS slog i juli, och förlängde sin mardrömssvit. Den är nu uppe i tretton matcher utan seger – och senast VPS vann en ligamatch är tre månader sedan.

Njoku vred om kniven igen

Länge såg det ut som att VPS skulle sätta punkt för eländet. I första halvlek utnyttjade visserligen Macoumba Kandji slarv i VPS och satte in 1–0 till gästerna, men i andra halvlek svarade VPS omgående.

I den 53:e minuten bjöd Sebastian Strandvall djupledslöpande Juho Lähde på ett fint inspel. Mittfältaren satte säkert kvitteringen. Efter en timmes spel kom nästa hemmamål. Steven Morrissey ryckte loss på kanten och spelade in till Strandvall som skickade in 2–1.

VPS levde farligt under sista kvarten. Kandji brände ett jätteläge, Inter fick fram ett stolpskott och till slut kunde inte VPS hålla emot.

På stopptid tvingades hemmalaget kapitulera när Philip Njoku dök upp vid den bortre stolpen och vred om kniven ett varv till hos Vasalaget.

– Jag vet inte varför segrarna glider oss ur händerna. Vi borde helt klart ha hållit bollen mer och inte ge för mycket utrymme till motståndarna. Det grämer otroligt mycket, säger VPS Juha Hakola enligt STT.

VPS dystra svit:

23 juli: VPS–JJK 1–1
29 juli: Ilves–VPS 0–0
6 augusti: VPS–PS Kemi 3–3
9 augusti: HIFK–VPS 2–1
14 augusti: VPS–FC Lahti 0–2
20 augusti: VPS–Ilves 1–1
27 augusti: IFK Mariehamn–VPS 1–0
8 september: VPS–HJK 0–3
11 september: SJK–VPS 2–1
16 september: VPS–KuPS 1–3
24 september: PS Kemi–VPS 1–1
29 september: VPS–HIFK 1–2
12 oktober: VPS–FC Inter 2–2

IFK Mariehamn med i medaljstriden

I striden om silvret och bronset – HJK säkrade ju ligatiteln för ett par veckor sedan – tog IFK Mariehamn en värdefull trepoängare.

För andra gången den här säsongen vann fjolårsmästaren på bortaplan. Segern mot FC Lahti var nödvändig. Tack vare Robin Sids mål är IFK Mariehamn ikapp tabellfyran Lahti.

Avståndet upp till silvret är nu fyra poäng och till bronset bara en poäng. Tabelltvåan KuPS tappade en 1–0-ledning i slutminuterna i kväll och gick miste om chansen att göra ett litet ryck. Trean Ilves kryssade mot JJK.

Se hela tabellen här.

Resultat, fotbollsligan:

FC Lahti–IFK Mariehamn 0–1 (0–0)
Mål: 0–1 Robin Sid.

HIFK–PS Kemi 4–0 (3–0)
Mål: 1–0 Juho Mäkelä, 2–0 Aleksi Ristola, 3–0 Juho Mäkelä, 4–0 Aleksi Ristola.

JJK–Ilves 0–0 (0–0)

KuPS–RoPS 1–1 (1–0)
Mål: 1–0 Urho Nissilä, 1–1 Eetu Muinonen.

VPS–FC Inter 2–2 (0–1)

Mål: 0–1 Macoumba Kandji, 1–1 Juho Lähde, 2–1 Sebastian Strandvall, 2–2 Philip Njoku.

SJK–HJK 0–2 (0–1)
Mål: 0–1 Demba Savage, 0–2 Lukas Lingman.

 • Tarmbakterier vid Moisios badstrand i Lojo

  Skylt avråder folk från att simma där.

  För den som planerar att ta ett dopp under veckoslutet i Lojosjön kan det löna sig att undvika stranden i Moisio. Man har nämligen uppmätt förhöjda halter av kolibakterier i vattnet vid stranden.

 • Libyen säger nej till EU-asylcenter

  Premiärministern säger att pengar inte ändrar på linjen.

  Premiärminister Fayez al-Sarraj, som representerar Libyens internationellt erkända regering, motsätter sig att EU skulle grunda så kallade asylcenter. Enligt premiärministern ändrar inte landet på sin linje mot betalning eller andra incitament som unionen erbjuder.

 • Ekens gäng - en österbottnisk hyllning till Jönssonligan

  Benjamin Kalliomäki går från James Bond till Jönssonligan.

  Hur skulle Jönssonligan se ut ifall de var från Österbotten? Det försöker regissören Benjamin Kalliomäki ta reda på i fanfilmen om Ekens gäng som spelas in under sommaren.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport